Като нов изразител на сподвижността и топлотата в отношенията между

...
Като нов изразител на сподвижността и топлотата в отношенията между
Коментари Харесай

Румен Петков: Новият Закон за държавната собственост едно от най-големите престъпления към българската икономика

Като нов изразител на сподвижността и топлотата в връзките сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Така ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков уточни общата позиция по отношение на новия Закон за държавна благосъстоятелност, като добавка към общата им позиция по договорката за F-16 и концесионирането на Летище София. На конференция в Шумен, след работно заседание на Областния съвет на партията, той разяснява, че въпросният закон е едно от най-грубите закононарушения към българската стопанска система, като план, оповестиха от пресцентъра на АБВ.

„ Фактът, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са на едно мнение, мощно ме смущава “, уточни Румен Петков. По новия Закон за държавна благосъстоятелност единствените, които реагирахме, сме ние от Политическа партия АБВ и, до една или друга степен, получихме поддръжката на синдикатите “.

Петков изясни, че новият Закон за държавна благосъстоятелност планува унищожаване на забранителния лист, в който са пристанища, НКЖИ, БДЖ, АЕЦ-Козлодуй, „ Кинтекс “, ВМЗ-Сопот и редица други стратегически предприятия. Въпросният норматив би дал опция и да продава обособени зони от такива предприятия, без глоба от Народното събрание. Председателят на Политическа партия АБВ дефинира новия закон като едно от най-големите закононарушения към българската стопанска система.

Румен Петков изрази задоволство, че по настояването на АБВ за няколко политически решения по основни въпроси към този момент има частична поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - диференциран Данък добавена стойност от 5% за хранителни артикули и медикаменти от първа нужда с български генезис, както и за учебници и образователни пособия от първа нужда. „ Ние сме удовлетворени, че политиките, които предлагаме, въпреки и с 3 - 4 години забавяне се осмислят и поддържат и ще търсим разговор на тази тематика “, сподели още Румен Петков.

В Шумен Петков направи контрапредложение в подтекста на тематиката за партийните дотации. „ Ние от АБВ – Радикали вършим контрапредложение на предлагането на премиера за лев дотацията на глас. Ние предлагаме тези партии, които даваха по 50 лв. на глас, не да получават, а да дават по лев на глас. Но от бюджета на тези господа, против които другояче всички се борят “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР