Като нищо може да се окаже, че ние всички имаме

...
Като нищо може да се окаже, че ние всички имаме
Коментари Харесай

Учени: Оцетът се оказва истински убиец на КОВИД-19

Като нищо може да се окаже, че ние всички имаме у дома най-сигурния цяр против ковид

И че милиардите долари, евро и други валути, изхарчени за ваксини, медикаменти и свръх-кръвни плазми за предварителна защита и лекуване на „ Ковид-19 ", са пари, хвърлени напразно. Защото същинският, безпогрешният, безмилостният трепач на „ Sars-CoV-2 " e може би най-старият прочут на човечеството дезинфектант - оцетът, написа Монитор.

Поне по този начин считат група авторитетни италиански учени от Лабораторията по вирусна патогенеза към клиниката на медицинския университет „ Сан Рафаеле " в Милано. Разбира се, екипът с началник проф. Елиза Виченци предизвестява, че проучването е в начален етап, само че то към този момент е дало обнадеждаващи резултати. Те са оповестени в профилираното здравното издание " Journal of Translational Science " и демонстрират, че напръскване от главния съставен елемент на оцета - винената киселина, в 0,3 процентен разтвор във вода, убива ковид в изолирани инфектирани кафези и върху взети от пациенти позитивни тампони. Като вирусното натоварване на съответните проби е било редуцирано с цели 90%, откакто разтворът е бил оставен да си работи 15 минути и при температура 45 градуса.

Проф. Елиза Виченци изясни на публицисти, че тя и сътрудниците ѝ първоначално просто са търсели удостоверение на известните от епохи дезинфекционни свойства на оцета и против ковид. Като екипът бил останал прелестно сюрпризирани, че той се оправя с него по този начин, както е правил и прави с куп други вируси и бактерии. Но поучава, че най-малко до момента в който не бъдат открити пътищата за целеустремено и ефикасно използване на винената киселина като възможен медикамент против „ Ковид-19 ", оцетът може да бъде употребен умерено като превантивно средство при поява на първите признаци на заболяването. За задачата би трябвало да се вършат инхалации няколко пъти на ден с дълготрайност четвърт час, като 100 грама оцет се изсипват в литър нагрята до шупване вода.

„ Полза безспорно ще има, тъй като се дезинфекцира носната празнина, през която коронавирусът нападна фаринкса, бронхитите и по-късно белите дробове! " - счита професор Виченци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР