Като независима пловдивска медия, само Plovdiv24.bg до момента се осмели

...
Като независима пловдивска медия, само Plovdiv24.bg до момента се осмели
Коментари Харесай

Скандалът с русофилската провокация в сърцето на Пловдив се разраства

Като самостоятелна пловдивска медия, единствено Plovdiv24.bg досега се осмели да ви осведоми, за изключително грозната и безродна провокация по време на тържественото посрещане на новата година на площада пред кметството. Тогава наши " сънародници " си разрешиха да развеят съветското знаме.

Скандалът обаче става все по-голям тъй като Ангел Грънчаров, мъжът снимал провокацията, изпрати писмо до родните медии, в които разкрива изключително скандални обстоятелства към случката . Публикуваме го без редакторска интервенция:

Искам да Ви опиша детайлности към снощната преживелица на площада пред Общината, ето в този момент роман за това какво тъкмо стана.

Снощи отидохме със фамилията ми да посрещнем новата година на градския площад в Пловдив, този пред общаната, той носи името на Стефан Стамболов. Хубаво но щом президентът-Льотчик направи приветствието си от големия екран на сцената, хорото стартира да го води някой, който държеше в ръката си не едно, а две и то много огромни национални флагове - българското и... съветското!!! Множеството на площада беше огромно, беше цялостно с хора, други флагове обаче на никое място нямаше, единствено този, който водеше хорото, държеше с едната си ръка и двете флагове. Силно възмутени от тази по този начин обидна политическа провокация отидохме с един другар (млад човек, който обаче не е политически безразличен, той пръв видя провокацията и ми обърна вниманието на нея!) по-близо до сцената и видяхме, че знамето го държеше не мъж, а една приятелка, една жена, дребна на растеж, но с прекомерно злобно лице. (Очевидно рубладжиите у нас не са и мъже, те са едни страхливци, пък въпреки и нагли - щом се криеха зад една жена!). Издебнах момента и когато другарката със знамената мина покрай мен, се пресегнах и хванах съветското знаме, концепцията ми беше да извадя тази приятелка от хорото, та да престане провокацията й, а вероятно и да вляза в полемика с нея; да, но тя, въпреки и дребна, почна мощно да дърпа така благия на сърцето й съветски байрак, дърпаше парцала, мълчеше и ме гледаше извънредно злобно, дори не можах да схвана дали въпросната приятелка не е пък рускиня; към нея се причислиха и още две-три приятели и другарки, почнаха да дърпат крепко, забавно е, че даже и моят другар наподобява се уплаши от нещо и не ми оказа помощ да издърпаме съветския байрак и да го освободим от близостта му с българското национално знаме; от зяпачите в близост, държа да подчертая и това, никой не реагира по никакъв начин и в един миг, като не ми устояха силите, аз пуснах съветския байрак, другарката, дето го носеше обаче към този момент беше изгубила водачеството на хорото, с съпътстващата я група обаче тя отново отпочна ново хоро, скоро към нея се причислиха други продажни, не чувстващи унижението души и прочие

Интересното е и това, че малко след случката забелязах някакъв космат таваришч, поставил на главата си съветска ушанка (немаше, за отбелязване, петолъчка, другояче дебилите обичат на ушанките си да турят и красние петолъчки!), дълго време стоеше на метър до мен и ме гледаше право в лицето и то извънредно злобно; по едно време го попитах какво става, за какво по този начин ме гледа, той злобно промърмори " Патаму что так хачу, патаму что так мне нравится! ", е, този беше смисълът на думите му, казани ми, в полза на истината, на български, само че на мен ме прозвучаха на съветски, щот поганец-предател като туй създание нема право да използва български език, камо ли пък да се назовава българин! Но опасността в думите му беше толкоз огромна, че аз тогава взех решение да ида да намеря началника на охраняваща събитието полиция, на площада, за отбелязване беше, имаше много полиция, само че всички до един " български " служители на реда, за отбелязване е, се правеха на изоглавени и се преструваха, че не виждаха така грозната подигравка и с българския байрак, и с очебийното непризнаване на държавния суверенитет на страната ни (Пловдив, доколкото ми е известно, въпреки всичко и към момента е български град, пък България, доколкото ми е известно, поде де юре не е въпреки всичко Задунайская губерния, де факто май към този момент е такава, по този начин наподобява май?!).

Попитах стоящите наоколо служители на реда (те сигурни видяха по какъв начин се дърпахме, държащи съветското знаме, но са решили, че не би трябвало да се намесват!) къде им е началника, споделиха ми, че бил пред вратата на Кметството, по-късно го открих, споделих му за провокацията на рубладжиите, основен контрольор (а може би комисар, не помня тъкмо?) Аргиров (така ми се показа!) ме изслуша, споделих му, че като български служител на реда би следвало нещичко да направи, обясних му, че самия факт, че тази провокация се прави на площад, носещ името на Стамболов, я прави още по-нагла и грозна; той обаче ми съобщи, че тъй като полицията била деполитизирана институция, нямала била правото да се намесва в политическите разногласия! Е, обясних му, че таман ненамесата му значи солидаризиране с акцията и провокацията на рубладжиите, т.е. значи точно заемане на политическа позиция от деполитизирано длъжностно лице като него, разгласих му, че ще направя каквото ми е по силите този скандал да стигне до колкото се може повече хора, споделих му, че ще обърна до медиите и прочие Факт е обаче, че съвсем час двете флагове на хорото, българското и съветското, бяха държани от една ръка, която точно и водеше хорото, а овцете в близост гледаха и не разбираха що в действителност става, что всущности произходит. Което за мен е същински страшното! (Ний рубладжиите ги знаем, че са способни на всекакви мерзости, само че ето, това че пловдивското " поданство " гледаше безучастно тяхното така провокативно и обидно осъществяване - обидно в случай че не по отношение на тяхното ЛИПСВАЩО възприятие за национално достолепие, само че обидно най-много щото е насмешка с ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ НА БЪЛГАРИЯ! - мен особено ме отврати изключително мощно!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР