Като назова главните задачи пред Украйна за зимата, президентът Зеленски

...
Като назова главните задачи пред Украйна за зимата, президентът Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски говори вече не за настъпление, а за отпор

Като назова основните задания пред Украйна за зимата, президентът Зеленски акцентира, че колкото и да е мъчно - украинците би трябвало да намерят сили в себе си, с цел да дадат отпор на съветските завоеватели, съобщи УНИАН. 

 

" Задачата пред нашата страна е да прояви мощ и да не допусне врагът да вземе самодейността, да не допусне да се укрепи ", съобщи Зеленски. 

 

Във вечерното си послание на 8 декември той прикани украинците да запазят устойчивостта си на фона на предстоящите съветски офанзиви против гражданската инфраструктура тази зима, заяви „ Киев Индипендънт “.

Последните апели на украинския президент за резистентност идват в миг, когато войната на Русия в Украйна продължава към този момент втора зима. Миналата зима, сред октомври 2022 година и февруари 2023 година, съветските сили се пробваха да осакатят енергийната мрежа на Украйна с масирани удари, които доведоха до чести спирания на електрозахранването и липса на отопление в цялата страна.

 

По време на обръщението си президентът също по този начин благодари на бойците и командирите за тяхната " устойчивост и героизъм " с наближаването на най-студените месеци на зимата. Обръщението бе след среща по-рано денем с главнокомандващия Валерий Залужний и командири от разнообразни браншове.

 

Тази зима формалните лица чакат, че страната още веднъж ще бъде изправена пред доста от същите провокации, както предходната година. През октомври президентът Зеленски предизвести, че Русия евентуално ще се опита да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна.

 

Длъжностни лица предизвестиха също, че Москва ще изстреля рекорден брой безпилотни самолети против Украйна. В края на ноември Киев се отбрани от най-мащабната офанзива на нейна територия, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година, като на 25 ноември смъкна 74 от 75 съветски дрона.

 

Тъй като Украйна се приготвя за още офанзиви, интернационалните съдружници също усилиха поддръжката си за Украйна. Тази седмица Обединеното кралство разгласи 9,8 млн. $ в допълнение финансиране към зимния пакет за филантропична помощ на Украйна в размер на 46,3 млн. $

" Уолстрийт джърнъл " с позоваване на западни дипломати предвижда, че " Украйна минава към стратегическа защита, пробвайки да спре напредването на съветската войска "

 

Изданието отбелязва, че " Украйна се оказа в извънредно комплицирана геополитическа обстановка, на която въздействат няколко фактора: не напълно сполучливото лятно контранастъпление, риск от прекъсване на помощта на Съединени американски щати поради натиска на републиканците в Конгреса, неспособността на Европейски Съюз със взаимни старания да обезпечи задоволително военна помощ за Украйна, забележимият преход на съветската стопанска система на военни релси. По всичко наподобява, че войната ще се проточи. Новото мощно украинско контранастъпление евентуално ще е през 2025 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР