Като най-успешната за последните 20 години определя сделката за продажбата

...
Като най-успешната за последните 20 години определя сделката за продажбата
Коментари Харесай

Тодор Попов: Сделката за ЧЕЗ е най-успешната от 20 години

Като най-успешната за последните 20 години дефинира договорката за продажбата на ЧЕЗ кметът на Пазарджик Тодор Попов. Според него в случай че като покупател се беше явил който и да е задграничен претендент, нямаше да се вдигне скандал, а новината щеше да участва с три реда в медиите.

„ Лично аз няма да разреша и счетам за недопустимо - и като кмет, да подценяват всички града ни и хората, които живеят в него, сподели Попов. Пазарджиклии са умни и съобразителни хора и в случай че някой не схваща това, си е негов проблем. В живота най-важното са положителните и правилни връзки. Но те са взаимни. Ако не получаваш уместност, този, който не ти я дава, може да чака същото “.

Градоначалникът разяснява, че не чака повече мелодрами и счита, че те към този момент са завършили. Той не вижда логичност в това страната първо да продаде един бизнес преди 10 години, а в този момент да желае да си го откупи назад единствено тъй като българска компания демонстрира интерес да го купи.

„ Вместо да се радваме и това да бъде мотив за горделивост, ние си пречим. Всяка една естествена страна ще си поддържа, ще си подтиква една такава компания, разяснява кметът. А тук се почна – какви са тия, па Гинка, па не знам какво си. И всеки дава акъли – и разбиращи, и неразбиращи. И какъв е казусът? Ако тази корпорация беше купена примерно от индийци, това щеше да бъде отразено с три фрази в медиите. Но това, че е купена от българска компания, ние типично по български почваме разискванията. Ако беше някой от огромните играчи, щяха да си кажат: тия направиха схемата, изпраха парите, то е ясно “.

Попов е безапелационен, че ние би трябвало да се гордеем, че купувачите са от Пазарджик и че са осъществили договорката, която е най-хубавата за последните 20 години в България. Той добави, че не би трябвало да се изпада в нервности, би трябвало да се прави нужното всички да вървим напред. Освен това би трябвало повече да си имаме вяра и повече да си търсим своето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР