Защо докладът на НАСА е важен - и какво означава той за търсенето на извънземен живот

...
Като начало, НЛО-та са на бял свят. Акронимът, избран от
Коментари Харесай

Като начало, НЛО-та са на бял свят. Акронимът, избран от НАСА, е UAP - Неидентифицирани аномални явления. По-малко закачлив, но по-точен от научна гледна точка.

Защото по думите на администратора на НАСА Бил Нелсън техният преглед на UAPs е предназначен да „измести разговора около UAP от сензации към наука“.

И според новия доклад понастоящем няма научни доказателства за това, че UAP са извънземни.

Но това не означава, че те трябва да бъдат игнорирани, установи той. Заявявайки: „Жизненоважна част от ролята на НАСА е изследването на неизвестното.“

Прочетете още:
НАСА предприема „конкретни действия“ за изследване на НЛО

НАСА: „НЛО не са извънземни“< p>Откакто хората забелязват обекти в небето, има проблем. Такова, което е помогнало за подхранването на предположения и конспиративни теории за това какви са те.

И това е липса на конкретни данни.

Повечето от тези събития са мимолетни, еднократни. Блестящ обект на видео или проблясък на радарен екран. Без данни е много трудно да се докаже какви са те.

Сред препоръките на този доклад е, че повече от активите и данните на НАСА могат да се използват за по-добро разбиране на необясними наблюдения.

Също така има може да има повече координация и споделяне на данни между граждански и търговски оператори на радари и сателити, за да разберем по-добре проблема.

Като се има предвид, че повечето наблюдения на UAP, които се разследват, се оказват други самолети, дронове или балони, системите могат да бъдат подобрени, за да ги забележите.

И по този начин помогнете за идентифицирането на наистина любопитните, които може, кой знае, да са с наистина необясним произход.

Изображение: Изображение, публикувано от НАСА през 2023 г. докладвайте за наблюдения на НЛО

Казано по друг начин, „ако искате да намерите игла в купа сено, по-добре е да знаете как изглежда сеното“, каза астрофизикът д-р Дейвид Спергел, който ръководи независимия UAP комитет за НАСА.

Има оправдание за усилията според НАСА. Просто защото са неидентифицирани, UAP могат да представляват истински риск за авиацията. Да знаете повече за това какво и къде са те е важно за безопасността.

И това води до друго ключово заключение на доклада. Много хора, включително професионални пилоти, не са склонни да съобщават за необясними наблюдения поради стигмата на шапката от станиол, прикрепена към наблюденията на „НЛО“.

Изображение: Бил Нелсън (най-вляво) води брифинга за новини

Докладът препоръчва използване на стандартни системи за докладване на авиационна безопасност за регистриране на наблюдения на UAP като начин за тяхното „дестигматизиране“. НАСА предполага, че това ще доведе до повече данни и повече разбиране.

Истинското търсене на извънземен живот е фокусирано върху скалисти планети като нашата, обикалящи около далечни звезди.

Едва миналата седмица възможността на химическа сигнатура, която може да бъде свързана с живота, беше открита около планетата K2-18 b, на 120 светлинни години от Земята, с помощта на космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА.

Това ще остане основният фокус на НАСА за намиране на извънземен живот. Асоциираният администратор на НАСА Никола Фокс ми потвърди днес, че въпреки че ще има ново споделяне на данни и време за изследване, прекарано в изучаване на UAP, не са планирани нови мисии или научни програми, които да ги изучават специално.

Днешният доклад ще удовлетвори ли тези които вярват, че има правителствени прикрития за прикриване на срещи с извънземни? Вероятно не.

Но това е официално признание, че не е добре просто да се чудите – положително се насърчава любопитството – и да споделяте всякакви странни наблюдения, които може да имате.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР