Като ми свърши мандата, си тръгвам. Това коментира главният прокурор

...
Като ми свърши мандата, си тръгвам. Това коментира главният прокурор
Коментари Харесай

Гешев: Като ми свърши мандата, си тръгвам

Като ми свърши мандата, си потеглям. Това разяснява основният прокурор Иван Гешев. На въпрос би ли си подал оставката като основен прокурор, в случай че това е метод да се сформира държавно управление, той отговори: " Ако това е правосъдна промяна и това е най-важното в страната, с цел да се сформира държавно управление - халал ви на тая промяна. Ако това е по този начин, то е белег на политическа отпадналост. Според Гешев казусът не е дали ще си тръгне, или не основният прокурор, а да " сложат прокурор, който да е подвластен ". 

По думите му българското законодателство не се е трансформирало през последните 30 години, в сходство с европейското. " Трябва да се насочим към решаването на повода, а не към следствията ", разяснява още той, изтъквайки войната по пътищата, мигрантския напън, телефонните измами и битовата престъпност. Според някои няма мигрантски напън, само че лечебните заведения в Бургас са цялостни със починали, които ловците намират в гората и не могат да бъдат освободени, тъй като нямат открита идентичност ", сподели още Гешев, съобщи през днешния ден.бг.

Той посочи, че не упреква министъра на вътрешните работи или сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи, само че за превъзмогването на такива проблеми би трябвало " действителна, а не измислена правна промяна ".
 
Според него са нужни експертни оферти като това на прокуратурата да се лишават МПС на дрогирани и пияни водачи. " Може би някои от тези, които починаха по пътищата, щяха да са живи. Това би трябвало да го направи българската страна, а не прокуратурата. Във " Факултета " трябваше да бъдат българските служители на реда, а не прокуратурата да успокоява хората. Някой би трябвало да направи нещо, откакто тези, които би трябвало, не вършат нищо ", разяснява Гешев, представен от Българска телеграфна агенция.

Главният прокурор връчи в Кюстендил документи на магистрати, минали образование за следствие на закононарушенията срещу дивата природа. Обучението на магистратите е част от дейностите по план “Успешно гонене на закононарушенията против дивата природа в Европа “ (SWIPE), съфинасиран от стратегия ЛАЙФ на Европейския съюз. Проектът се извършва на територията на 11 страни – България, Босна и Херцеговина, Испания, Италия, Румъния, Словакия, Сърбия, Хърватска, Украйна, Унгария и има за цел да способства за увеличение на броя на сполучливо преследваните закононарушения против дивата природа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР