Като историк бих искал да припомня, например, че Драган Цанков

...
Като историк бих искал да припомня, например, че Драган Цанков
Коментари Харесай

Историци: За да бъдем обединени, трябва да преглътнем егото си

„ Като историк бих желал да напомня, да вземем за пример, че Драган Цанков провежда незабавно след Съединението, на 8 септември, митинги против него, тъй като това е съветската воля към оня миг ”. Това разяснява Емил Джасим, учител по история и политически деятел, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Историкът уточни, че това, че княз Батенберг се колебае два дни дали да одобри манифеста за Съединението или не, дали да го поддържа или не, приказва за едно доста забавно разделяне, което също е било налично тогава, и то без обществени мрежи.

„ Идеята за Съединението хем е била доста известна измежду популацията, хем политическите партии са я обикаляли. Историческият урок е безусловно явен и еднозначен- преследването на българския народен интерес. Това гонене минава през гневна отбрана на независимостта и Съединението ”, сподели Джасим.

Светлозар Желев, шеф на Националния център за книгата и книгоиздател, разяснява, че още веднъж по някакъв метод в публичното пространство и в публичния спор ние одобряваме крайни позиции в опит да защитим онази умерена позиция, която би била допустима за съгласие.

„ В момента всеки застава в последна позиция. За страдание наподобява, че пропастите сред нас се уголемяват от ден на ден и повече точно поради крайната фанатичност, която всяка от страните заема като позиция. Вместо да търсим събиране на тези пропасти, с цел да можем да изградим мостове върху тях, ние ги разширяваме. Смятам, че в последна сметка любовта към България е нещото, което ще победи. За да бъдем обединени, би трябвало да преглътнем егото си ”, сподели Желев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР