Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29

...
Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29
Коментари Харесай

Обмислят вариант за матури след месец и малко


„ Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След разискване вероятно ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат през юни най-вероятно ”, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от БГНЕС.

Решихме, че няма да има понижение на средствата за обучение. В това число и средствата за Националните стратегии и развиване на образованието, които годишно се гласоподават от Министерския съвет, добави министърът на образованието Красимир Вълчев.

„ Ние предложихме такива в края на февруари. Следващата седмица ще ги гласуваме в цялостния им размер. Те са значими за системата, тъй като там се срещат стратегиите за обезщетение, голям брой национални стратегии. Там е и една нова стратегия за съоръжение на кабинетите, наречена „ Изграждане на съвременна СТЕМ среда “. Това са кабинетите по математика, техника и естествени науки, които са най-важни за развиването на децата “, съобщи просветителният министър.

Вълчев загатна, че в началото плануваните дати за осъществяване на Държавните зрелостни изпити на 29 май и 1 юни най-вероятно ще се проведат със седмица по-късно, тъй че изпитите ще бъдат през юни.

От своя страна, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че няма да се режат пари от образованието и е изискал от министъра дружно с родителите, браншовите организации, в това число синдикатите, специалистите да предложат вид за 7 и 12 клас.

„ За тях е значимо физически да завършат образователната година, тъй като това им би трябвало и за кандидатстването. Тези два випуска са от предпочитано значение. За другите до 10 май да ми дадете разновидности – ще пускаме ли детските градини, по какъв метод, какъв брой? Как ще продължим и по кое време ще са матурите и кандидатстудентските изпити “, изиска Борисов от просветителния министър Красимир Вълчев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР