Като гражданин аз не мога да променя искането си за

...
Като гражданин аз не мога да променя искането си за
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Питам се дали целта на ВСС не е да свърши мандата си преди да се произнесе за Гешев

Като жител аз не мога да трансформира настояването си за освобождение на Иван Гешев. Вече не съм страна по този развой “, сподели някогашният министър на правораздаването Янаки Стоилов пред bTV. „ Висш съдебен съвет може да отсрочва решението за Иван Гешев до есента “, добави още той.
По думите му сега се намира в обстановка, при която Висш съдебен съвет се мъчи да блокира процедурата. „ Висшият правосъден съвет е задължен да прегледа всъщност това искане. Той би трябвало да обясни дали приема освобождението или не “, сподели Гешев.

Според Стоилов Висш съдебен съвет се е подготвил, че в случай че актуалният правосъден министър не предприеме премахване на грешките в настояването на Стоилов, да го оставят отново без разглеждане. „ Аз се запитвам дали задачата на Висш съдебен съвет не е да свърши мандата си преди да се произнесе “, сподели някогашният министър.

„ Имаме едно превратно практикуване на власт от органа за ръководство на правосъдната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила е друго. Висш съдебен съвет, който другояче е доста сензитивен за разделянето на управляващите, не извършва това да реагира и да каже всъщност какво му е мнението “, сподели Стоилов.

„ Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват ненужно един въпрос, който стои на дневен ред “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР