Като естествено продължение на изключително успешните предпремиерни представления на спектакъла

...
Като естествено продължение на изключително успешните предпремиерни представления на спектакъла
Коментари Харесай

Йоана Буковска-Давидова с турне в Скандинавия с моноспектакъла си “Променяне”

Като естествено продължение на извънредно сполучливите предпремиерни представления на спектакъла " Променяне " в София и след министър председателите му в Пловдив, пристигна и идната стъпка - поканата за представянето му пред аудитория в Скандинавия.
Турнето ще се състои в седмицата към Денят на националните будители - 1 ноември и ще премине през Осло в Норвегия, Стокхолм в Швеция и Копенхаген и Орхус в Дания. Поканата не е инцидентна - постановката е драматизация по книгата " Промяна " на норвежката актрисата Лив Улман (изд. Колибри) и спектакълът, под патронажа на Нейно Превъзходиделство Луиз Бергхолм - консул на Швеция за България, е отдаден по едно и също време на 80-годишния празник на Улман и на 100-годишнината от рождението на шведския режисьор Ингмар Бергман.
С това турне Йоана Буковска-Давидова ще показа с техните сънародници своето поклонение и ентусиазъм от двете голeми величини в изкуството - Лив Улман и Ингмар Бергман. Актрисата ще показа пред чужденци и българи новаторския си моноспектакъл, част от програмата на „ Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ", който е един от първите в Европа, предлагащ пресечна точка на най-новите технологии, киното, интерактивното театрално решение и обичайното влияние на театралната действителност и образност.



Докато се готви да излезе отвън рамките на страната, моноспектакълът " Променяне " ще продължи да се играе на сцената на Драматичен театър-Пловдив, където към този момент се състояха и премиерните представления през март, които се разпродадоха за по-малко от 24 часа, а публиката беше надълбоко впечатлена и разчувствана. За 1 и 15 април билетите също се изчерпаха рекордно бързо. Следващите дати в Драматичен театър-Пловдив са 7 и 8 май, в продажба от 10 април.

А в София " Променяне " открива на 1 юни фестивала на моноспектаклите - " СОФИЯ МОНО 2019 ", който се организира годишно навън в парка на Военната Академия с поддръжката на Столична община и Дирекция " Култура ".

Билети за представленията в Пловдив са в продажба на касите на Драматичен театър-Пловдив, в Галерия 28 и онлайн на tickets.dtp.bg

Проектът „ Променяне " е част от програмата на " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР