Доц. Алексей Петров: Постигането на социално-икономическа сигурност е главната ни цел

...
Като експерти по сигурност приемаме състоялата се тристранна среща като
Коментари Харесай

Като експерти по сигурност приемаме състоялата се тристранна среща като знак за обединение на усилията ни за постигане на сигурна и предвидима бизнес-среда в България.

Това заяви след срещата на министър-председателя и вицепремиерите с представители на работодателските организации и синдикати доц. Алексей Петров, преподавател по корпоративна сигурност, който заедно с доц. Нончо Димитров, преподавател по енергийна сигурност участваха в срещата като представители на ССИ.

Включването в разговорите на синдикатите изигра основна роля за постигането на разбирателство и за това срещата да приключи благоприятно. Именно синдикатите припомниха на участниците как функционират индустриалните отношения.

Според представителите на ССИ подобни срещи ще бъдат ефективни, ако в работни групи, съставени от експерти от трите страни, бъдат обсъждани предварително темите, данните и показателите, а на самите срещи се обсъждат само стратегии. Този модел беше възприет, което дава надежда, че и тристранното взаимодействие ще бъде по-ефективно.

И работодателите, и правителството, и синдикатите сме насочени към една и съща цел - желаното състояние на страната в тази криза - и това е социално-икономическа сигурност, обобщи доц. Петров.

Той обърна внимание на представителите на изпълнителната власт, че държавата има сериозен ресурс чрез т.нар. “златна акция” в “Лукойл България”, който на практика не е използван все още. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР