Като едно от условията за пакетното газово споразумение между Русия

...
Като едно от условията за пакетното газово споразумение между Русия
Коментари Харесай

3 млрд. долара от Газпром за Киев влизат в пакетна газова сделка

Като едно от изискванията за пакетното газово съглашение сред Русия и Украйна се разисква изплащането на към 3 милиарда $ от " Газпром " на украинската страна по решението на Стокхолмския арбитраж, съобщи съветската организация ТАСС. Тя цитира източник от съветската делегация, която в четвъртък организира тристранни договаряния с присъединяване на Европейски Съюз в Берлин, а в петък диалозите ще продължат в Минск и се окачва да приключат с контракт.

Преди ден и съветският президент Владимир Путин сподели, че се търси взаимно задоволително решение по газовия пренос за Европа през украинска територия, и обновяване на доставките за самата Украйна с отстъпка от 20-25 на 100 от 1 януари 2020 година На огромната си конференция той подсети, че Украйна има подобен дълг пред Русия по еврооблигации за 3 милиарда $.

" Част от съветските аварийни средства от Фонда за националното богатство са вложени в украински скъпи бумаги за 3 милиарда $. Има към този момент решение на съд в Лондон по този мотив, което не се извършва ", сподели съветският държавен глава.

В четвъртък в Берлин се състояха договаряния сред Украйна, Русия и Европейски Съюз, по време на които е създаден план на бъдещото съглашение за газа. На конференция след срещата бе обявено, че страните възнамеряват в петък да съгласуват пакетното съглашение с ръководителите на двете страни. Детайли на съглашението не бяха оповестени. Само министърът на енергетиката на Русия Александър Новак сподели, че страните са разискали съответни размери на преноса на съветския газ през Украйна и периода на бъдещия контракт.

" Подготвихме план на протокол, подробен протокол, който е във висша степен на подготвеност и който в сегашното време се нуждае от координиране ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР