Като една от най-значимите личности в модерната литература с трагична

...
Като една от най-значимите личности в модерната литература с трагична
Коментари Харесай

Другото лице на Вирджиния Улф

Като една от най-значимите персони в модерната литература с трагична орис, не е изненада, че историята на Вирджиния Улф е представяна доста пъти в театрални представления. А най-новата авторска версия за живота на писателката можем да гледаме на сцената на самостоятелното пространство за спектакъл.
 „ Оскар и розовата дама ” с Радина Боршош и Мария Стефанова е новата премиера на Театър 199 “Валентин Стойчев ”
Радина Боршош в ролята на момче, болно от рак

Какво имат да ни кажат „ Оскар и розовата дама "

" От какво се опасява Вирджиния Улф " е неговата първа премиера за 2024 година

Действието в постановката се развива по време на напрегнатите военни времена, когато светът е напът да се сблъска с втора огромна злополука. Междувременно Вирджиния Улф е на ръба на силите си. Здравето ѝ е влошено, мозъкът ѝ - разтревожен, тя към този момент не може да написа, нито да чете. За финален път прави опит за самоубийство...

Спектакълът обаче се концентрира върху това да бъде преосмислен този акт, да се прозре в него невероятната хубост на душата и неутолимата жадност за живот. Живот, който обаче е истински и жизнерадостен, свободен от условности и страхове. За разлика от общоприетото мнение обаче, пиесата преглежда гибелта като заслужен и жизнеутвърждаващ акт.
 Снимка 648133

И все пак, не всичко в нея е тъмно. Така да вземем за пример фенът се среща и с една друга Вирджиния - нежна и ранима, по едно и също време непозната, само че и доста близка, уловена в непрестанната битка със страховете си, преодоляваща всеки час, всяка минута границите на забележимото с размаха на същински съзнателен създател. Отвъд суровия си облик на ерудиран интелектуалец, Вирджиния таи мемоари за уюта на детството си, за безразсъдството на младостта си и неизбежността на първата обич.

В ролята на писателката влиза актрисата Александра Димитрова, а на сцената ѝ партнират Йордан Ръсин, Мартин Димитров и Камелия Хатиб. С режисурата на постановката пък се заема Тея Сугарева.
 “Бик ” с режисьор Владислав Стоименов с премиера на сцената на РЦСИ Топлоцентрала
Човекът като едно диво животно и неговата игра на мощ и уязвимост

“Бик ” на сцената на Топлоцентрала

Премиерата на " От какво се опасява Вирджиния Улф " е на 7 януари от 20 ч. в  (ул. Георги С. Раковски, 149). Следващата дата за представлението е 11 януари, а повече информация за него има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР