Като държави-членки на ЕС и НАТО България и Хърватия споделят

...
Като държави-членки на ЕС и НАТО България и Хърватия споделят
Коментари Харесай

Радев изрази задоволство от сътрудничеството с Хърватия

Като държави-членки на Европейски Съюз и НАТО България и Хърватия споделят обща отговорност за укрепването на сигурността и стабилността на Балканите. Около тази позиция се сплотиха президентът Румен Радев и министърът на външните и европейските работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман, които организираха среща през днешния ден на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Двамата показаха удовлетворение от другарските двустранни връзки сред България и Хърватия, основани на околните исторически и културни връзки, образувани епохи обратно. През последните три години комерсиалният продан сред двете страни се удвои и има капацитет за следващо задълбочаване на икономическото партньорство в сфери от съвместен интерес, съобщи президентът Радев. Откриването на директна самолетна линия сред София и Загреб би съдействала за усилване на контактите сред жителите и бизнеса на двете страни, беше маркирано по време на срещата.

Румен Радев и Гордан Гърлич Радман откроиха положителното партньорство на България и Хърватия както в границите на Европейски Съюз и НАТО, по този начин и по линия на самодейността „ Три морета “, а обща цел за двете страни се явява пълноправното участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Гордан Гърлич Радман изрази поддръжката на Хърватия за приемането на България в Шенген, което би асъдействало за битката с незаконната миграция в Югоизточна Европа.

Президентът Румен Радев и министър Гордан Гърлич Радман потвърдиха поддръжката за европейската интеграция на Западните Балкани. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР