Като чуем Африка и специално остров Занзинбар, веднага си представяме

...
Като чуем Африка и специално остров Занзинбар, веднага си представяме
Коментари Харесай

За чудотворството и доброволчеството няма граници

Като чуем Африка и особено остров Занзинбар, незабавно си представяме туристическите групи, които почиват там и разногласията по отношение на имунизациите.

" Това, което ни предизвика да отидем в Занзибар, е да помогнем. " Мисия Усмивка ", считам, че се развива по един необикновен и доста сполучлив метод, тъй като докоснахме доста дечица в Занзибар. Успяхме да ги усмихнем, успяхме да бъдем потребни ", показа Венета Павлова, доктор по дентална медицина.

Инициативата за помощ на децата в Африка почнала още преди 19 години с Ден за профилактика на денталното  здраве.

" Няма да не помни в никакъв случай този ден. Тогава за един ден успяхме да създадем 800 прегледа на деца, след което прерасна в седмица в годините, стана месец на денталната профилактика . Това е задача за нашия екип, идея за предварителна защита, т.е., да можем да оказваме помощ, да работим за това зъбите ни да бъдат здрави, като даваме най-хубавата информация за това по какъв начин да поддържат дечицата своите зъбки и по какъв начин би трябвало да употребяват храни и питиета, с цел да бъде усмивката бяла и красива ".

 Венета Павлова и Наско Лазаров в сиропиталището „ Бу-Бу “, фотография: Личен списък
Венета Павлова описа, че екипът, с който е пътувала, е посетил сиропиталището " Бу-Бу ". Там били посрещнати от майка Сузана.

" Една невероятна жена, която със своята харизма, функционалностите, които извършва като началник на това сиропиталище, дава всичко от себе си, с цел да бъдат тези деца обгрижени и да се усещат добре в сиропиталището " Бу-Бу " . Това, което най-вече докосна всички ни е, че присъствахме на образователни занятия, т.е., учителите надграждаха познания в децата. Жалкото е, че има доста сирачета. Медицината е на доста ниско равнище и множеството родилки при раждането почиват ". 

 Децата на Африка и „ Мисия Усмивка “ в сиропиталището „ Бу-Бу “ на остров Занзибар; фотография: Личен списък
Силата на доброволчеството, духът на добротворчеството са по-силни от пандемията и като че ли в тези тъмни времена на боязън и неустановеност, една усмивка може да направи чудеса.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР