Като че ли всеки преминал 50-те може да открие на

...
Като че ли всеки преминал 50-те може да открие на
Коментари Харесай

Имате ли такива червени бенки по тялото си? Всъщност, те не са слаби места, а по-скоро дефект

Като че ли всеки минал 50-те може да открие на несъмнено място от тялото си кожни формирания с размери от 1 до 5 – 6 милиметра. Цветът им е рубинено-червен и е резултат от разширението на един или няколко дребни кръвоносни съдове и тяхното запълване с кръв. Поради това обичайно те са известни като „ рубинени точки “ или „ червени бенки “, само че научният термин на това, въпреки всичко, кожно заболяване, е хемангиом. В реалност, алените бенки съставляват доброкачествени тумори и като такива – не са рискови за здравето. Но явно, когато са на гъсто, ситуирани на открити места по тялото, те загрозяват външния тип и намаляват самочувствието.

Затова не са малко тези човеци (изключително от женски пол), които се подлагат на интервенция, с цел да се отърват от тях.
Тя е лека и се реализира безболезнено благодарение на лазер. И въпреки всичко, има ли някакъв метод, друг от оперативния, с цел да бъдат надеждно премахвани? Засега отговорът е негативен. Затова, в случай че се притеснявате, че ви загрозяват – отстранете ги по единствения вероятен метод. Не боли и става за секунди. Ако забележите обаче, че с времето настъпват промени в тяхната форма и/или увеличаване, то обърнете се неотложно към експерт по кожни болести, който да изключи опцията да страдате от някое надалеч по-сериозно заболяване!
Може би сте чували изказванието, че бенките са просто слаби места по кожата

Всъщност, те не са слаби места, а по-скоро недостатък. Според експертите, са резултат от пренасяне на пигментните кафези меланоцити от дълбочината на тъканите към повърхността на кожата. Там те образуват клетъчни натрупвания, същите тези бенки. При появяването си на бял свят човек може да има до 10 бенчици. През живота по-нататък те се усилват, най-вече се появяват сред 17 и 27 години. В началото наподобяват като микроскопични петънца – 1-2 мм, само че по-късно нарастват до 1,5 и повече сантиметри. Но не всички те са бенки, множеството са лунички. И надалеч не всички се израждат в меланом. Повечето от тези формирания спадат към фибропапиломните невуси, които са безусловно безобидни.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР