Като че ли сме в някакъв ступор, не само по

...
Като че ли сме в някакъв ступор, не само по
Коментари Харесай

Адвокат Людмил Рангелов: Гешев и Сарафов компрометират магистратите, войната ще ги унищожи и двамата

Като че ли сме в някакъв ступор, освен във връзка с държавното управление, само че и по рушенето на правосъдната система. Такъв спор, разигран от хора на висока позиция, не може да бъде плануван. Така адвокат Явор Нотев коментира скандалите в правосъдната власт пред  " Денят ON AIR ".

Неговият колега Людмил Рангелов определи протичащото се като " грозно " и като дейности, и като връзки на магистрати. " Това, което вършат Гешев и Сарафов, компрометира самата дума " магистрат ". Това е даже отвън положителното образование ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR и добави, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават.

По думите на Нотев настояването за защита от зам.-главния прокурор поражда мисълта за това какво би трябвало да разделят между тях.

" Ако приказваме за служебна подчиненост - какъв длъжностен спор вземат решение тези двамата, тъй че конфликтът да породи боязън за живота? Нямам отговор. Огласяването е големият проблем ", уточни Нотев. 

Главният прокурор заплашва живота на своя заместник-главен прокурор в европейска страна, която претендира, че допира крайните резултати за реализиране на господство на закона - никой няма да ни вземе на съществено, безапелационен бе юрист Рангелов. Той съпостави обстановката у нас с френския разказ " Опасни връзки ". 

" Войната постоянно унищожава и двете страни. Отношенията им са на същото скандално и интригантско ниво ", сподели още Рангелов. Според него междуличностната война ще продължи дълго и ще завърши с заличаването и на двамата.

По думите на Нотев крайният излаз зависи от това по какъв начин Сарафов и Гешев ще употребят пълномощията си. " Питам се какво би станало, в случай че разногласието докара до отстраняването и на двамата ", означи той.

Събеседникът му също не изключи хипотезата Висш съдебен съвет да в профил Гешев от поста, само че регистрира, че би трябвало да се има поради въздействието му върху членовете на съвета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР