Като Бий ме, обичам те определи отношенията в управляващата коалиция

...
Като Бий ме, обичам те определи отношенията в управляващата коалиция
Коментари Харесай

Нинова: Отношенията в управляващата коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са като Бий ме, обичам те

Като " Бий ме, обичам те " дефинира връзките в ръководещата коалиция ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

" През законодателство, през комисии, ГЕРБ се гаврят с Политическа партия, само че като пристигна време за имунитета, Политическа партия се хвърлят на Бойко на врата и викат: " Обичам те ", сподели Нинова. По думите й това не е единствено брак по сметка, а да няма битка с корупцията.

 

Резултат няма. Коалиционно съглашение няма. Управленска стратегия няма, е нейният извод от срещите на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България.  " Тази треторазрядна режисура и с недобри сценаристи и с недобри артисти стартира да омръзва на всички ни ", добави тя.


„ След два часа диалози сред двете ръководещи партии за съдружно съглашение стигнаха до решение да се видят. Резултат няма. Коалиционно съглашение няма. Управленска стратегия няма. Днес Борисов разгласи, че по-бързо би трябвало да се не помни тази среща, тъй като е срамна и безплодна. И след един час се събраха да трансформират Конституцията. Тази треторазрядна режисура с недобри сценаристи и артисти стартира да омръзва на всички ни ", разяснява пред медии в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.


„ Истината също лъсна през днешния ден – пред медиите се карат, само че когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, обективен и транспарантен развой, незабавно застават тил в тил и почват да се пазят. С гласовете на ПП-ДБ през днешния ден беше отхвърлено предлагането ни Народното събрание да прегледа и гласоподава свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Когато се стигна до това значително решение, незабавно се видя, че обединението на имунитетите е най-здрава “, уточни тя.


Според нея „ Възраждане “ имат крайни, екстремистки и ненапълно фашистки прояви. Тя даде образец със случилото се в Народното събрание и разгласи за безусловно неприемливо една партия да пречи на свободно определен депутат да излиза на трибуната и да приказва.


Относно конституционната промяна водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че когато бъде импортиран план в конституционната комисия и тя проработи, депутатите социалисти ще вземат участие в диалозите в нея и ще създадат своите оферти, само че не и в предварителни такива.


„ Смятаме, че това е проформа занятие и още веднъж отклонение на вниманието, което няма да докара до действителен резултат “, сподели още Нинова.
Според нея Конституцията е извънредно съществено нещо и този парламент няма потенциал да се оправи с този сериозен въпрос. По нейните думи е по-важно да се чуе мнението на конституционалисти, адвокати и каква е публичната настройка, „ вместо да тичат от стая в стая и да си разменят някакви планове на хвърчащи листчета “.


„ Съдебната промяна завърши. Да си го кажем. Целта на правосъдната промяна беше Бойко Методиев Борисов да бъде избавен от правораздаване. Е, реализираха го. И в този момент имитират активност за нещо друго “, счита Корнелия Нинова.


По думите ѝ ръководещите се самосвалят: „ Единия ден единият, другия ден другият плаши, че ще подават оставки. Включително министър председателят заплаши. Малко е „ бий ме, обичам те ”. ГЕРБ ги бият през законодателство, през комисии. Те се гаврят с „ Продължаваме промяната ”. Ама като пристигна време за имунитета, „ Продължаваме промяната ” се хвърлят на врата на Бойко и викат: „ Обичам те ”. Е, какво е това знамение в българската политика? Целта е да няма битка с корупцията, да няма разкрития за закононарушенията през последните 12 години и модела „ ГЕРБ ”. И цялата страна е пленник на един човек. А Политическа партия изгубиха и облик, и достолепие, и хрумвания - всичко. “


Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета на държавното управление и ще предложи различен сред първо и второ четене.


„ Основните ни забележки са свързани с това, че той не взема решение проблемите с цените, инфлацията и приходите. Просто не престават досегашните ограничения, които бяха признати по времето на кабинета „ Петков ”, посредством Българска социалистическа партия. Бюджетът не дава отговор на новите действителности, на повишението на цените на ток, на вода, на парно, на храни и така нататък “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.
Тя сподели още, че социалистите ще предложат собствен пакет от обществени ограничения с увеличение на недостига до 4%.


„ Бележките, че това ще попречи на влизането ни в еврозоната, не ги одобряваме, тъй като и на страните в еврозоната дефицитът е по-висок, и на съвсем всички европейски страни е над 3%. Ние вървим по тази европейска процедура и най-много се грижим хората да не понесат тежестта на рецесиите и последствията от войната “, безапелационна бе Корнелия Нинова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР