Катерът Пилот 2“ е най-новото допълнение към външната експозиция на

...
Катерът Пилот 2“ е най-новото допълнение към външната експозиция на
Коментари Харесай

Готвят за посещения катера „Пилот 2“ в двора на Военноморския музей във Варна

Катерът „ Пилот 2 “ е най-новото допълнение към външната експозиция на Военноморския музей във Варна. В момента тече работа по подготовката му за визити. Това оповестиха от културната институция.

Катерът стана експонат след предложение от „ Пилотска станция Варна-П “ ЕООД. Идеята е да бъде непокътнат като действителен участник в характерната активност на морските водачи в акваторията на Варненското пристанище, научи Moreto.net.

Плавателният съд се отличава по своя блестящо червен корпус и по номера на борда – 4444. Построен е през 1980 година в Рибинск и до края на 2019 година е в дейна употреба.

Пренасянето и инсталирането му на новото му място стана с организацията, която направиха водачите – донори. Обновяването (почистване и боядисване) на корпуса, палубата и надстройката те направиха със лични старания, показват от музея.

Направата на фундамента е осъществена с присъединяване на Цено Иванов и с персоналните средства на: Асен Анастасов, Борислав Караденчев, Георги Кокоров, Димитър Димитров, Здравко Маринов, Красен Ангелов, Неделчо Неделчев, Николай Беджев, Росен Минев, Цвятко Първанов.

За обезпечаване на достъп до помещението е построена стълба. Остават някои елементи по подготовка на мостика, където ще могат да влязат и гостите на музея след завършването им. Отварянето му за визити следва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР