Категорично възразявам срещу опитите украинските бежанци да бъдат изгонени от

...
Категорично възразявам срещу опитите украинските бежанци да бъдат изгонени от
Коментари Харесай

Ангел Стоев поиска гаранция, че няма да изгонят украинците о...

Категорично правя възражение против опитите украинските бежанци да бъдат изгонени от „ Втори дом “. Това съобщи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Той припомниу че през вчерашния ден е импортирано предложение от Здравко Димитров до Общински съвет – Пловдив за взимане на решение за основаване безплатно право на градеж за създаване на Здравен комплекс на територията на някогашната Белодробна болница, както и за основаване на безплатно право на прилагане върху парцели – частна общинска благосъстоятелност в двора на парцела.

" Както е известно, след реновиране и реорганизация на постройката на болничното заведение,  тя се трансформира в дом за стотици украински бежанци. С волята, финансовата поддръжка и съпричастността на донори, доброволци и неправителствени организации се сътвориха условия за заслон и сигурност на хора, които бягат от една ужасна война. Само преди по-малко от месец кметът Здравко Димитров заявява, че постройката ще продължи да се употребява от фондация „ Юкрейн съпорт енд реновейшън “ за времето до привършване на войната. С сходно предложение до общинските съветници обаче не се подсигурява по какъвто и да е метод оставането им там ", уточни Стоев.

Той акцентира, че не е срещу капиталовото желание, само че изрично възразява против опитите украинските бежанци да изгубят своя „ Втори дом “. " Апелирам Общински съвет – Пловдив да вземе решение, в което категорично и ясно да попадат гаранции за оставане на бедстващите хора в постройката на някогашната Белодробна болница до привършване на военните дейности и до възобновяване на Украйна ", сподели още Стоев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР