Категорично в МВР не се извършва чистка. Това заяви пред

...
Категорично в МВР не се извършва чистка. Това заяви пред
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Категорично няма чистка в МВР, слагам хора, на които имам доверие

Категорично в Министерство на вътрешните работи не се прави чистка. Това съобщи пред публицисти вътрешният министър Калин Стоянов. Той удостовери думите на премиера, че министърът на вътрешните работи има своите пълномощия да подбере екипа от чиновници, с които ще работи.

Каза, че изрично шефовете на полицията не се сменят по политически аргументи и това не е подготовка за локалните избори.

" Там, където ще има смени, слагам хора, на които имам, преди всичко доверие и смятам, че ще се оправят доста по-добре от досега настоящите ръководители. Нищо не се приготвя за изборите - това е избор на екипа, с който ще работя. Не съм удовлетворен от работата на шефовете и считам, че има други чиновници, които ще се оправят по-добре и ще надградят резултатите ", сподели Стоянов.

Той отговори на въпрос на някогашния вътрешен министър Демерджиев, който го попита кой кадрува в Министерство на вътрешните работи по този начин:

" В Министерство на вътрешните работи кадрува министърът на вътрешните работи. Ако по негово време е имало други хора, които са кадрували, това си е негов проблем ".

След вчерашната му молба за овакантяване през днешния ден шефът на ОДМВР Бургас напуща системата.

Стоянов е в Пловдив, с цел да показа новия шеф на полицията в града. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния шеф Васил Костадинов се стигна след серията митинги на жителите от Цалапица против забавеното следствие на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отхвърлен краткотрайно от поста и началникът на Районното полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

Министър Стоянов съобщи, че познава чудесно качествата, опциите и опита на Георги Чергов и най-много резултатите, които е постигнал.

" Аз персонално съм работил с него в предходното си качество като шеф на ГДБОП. Гласувам му доверие, уверен съм, че оптимално бързо ще оправдае това доверие ", сподели министърът.

Първите задания, които му се слагат, е изрично да се избегнат случаи като тежкото закононарушение в Цалапица.

Стоянов съобщи, че се надява да потуши напрежението там. Разбира хората и се надява оптимално бързо упрекнатият за убийството да бъде доведен в България и да бъде осъден. В момента се работи в тясно взаимоотношение с партньорските служби, където се допуска, че се намира причинителят.

По-големият състав на жандармерията в града Стоянов обясни като процесуално-следствените дейности, които през днешния ден ще се правят там. Направена е съгласуваност със службите, които да припокрият региона и да не позволен публични нарушавания. Ще се прави следствен опит, сподели Стоянов.

Министърът посочи, че и сега текат инспекции в районното ръководство в Стамболийски. Очаква се резултат в скоро време. До момента е открито, че има " тотално скъсана връзка сред ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и районното ръководство ".

" Категорично декларирам, че откакто сме подготвени с резултатите, всички чиновници на ОДМВР-Пловдив и районното ръководство, които са направили непозволени дейности или са бездействали, ще понесат своята отговорност, в тази връзка и наказателна ", сподели Стоянов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР