Категорично твърдя, че не правим компромис нито с качеството на

...
Категорично твърдя, че не правим компромис нито с качеството на
Коментари Харесай

Проговори собственикът на фирмата от скандала с кетъринга в ...

Категорично настоявам, че не вършим компромис нито с качеството на храната, нито с количеството. И който желае, може да пристигна и да види с очите си това в учебно заведение " Райна Княгиня ", където тя се подготвя, съобщи Георги Цанков, шеф на " Фууд деливъри експрес ".

Както " Марица " писа, родители скочиха против директорката на учебно заведение " Димитър Димов "  в пловдивския регион " Северен " поради неприятна храна за децата им. Те желаеха промяната на школската директорка Спаска Кожухарова и неотложно преустановяване на контракта с компанията за кетъринг.  



Неин притежател е Георги Цанков, който изрично отхвърли обвиняванията на родителите и  обясни, че се е явил на търг за столовата в учебно заведение " Димитър Димов " при започване на тази година, като в никакъв случай в този конкурс не е имало изискване храната да се подготвя на място. Според Цанков няма нищо неприятно в това, че се употребява кухня -майка на друго място. По този метод работили най-елитните заведения за хранене и се хранят съвсем всички чиновници на предприятия от индустриалните зони. Той изясни, че храната за учебно заведение " Димитър Димов " се подготвя в учебно заведение " Райна Княгиня " и това е по този начин, защото няма икономическа логичност да поддържаш цялостен кухненски екип от хора в учебно заведение като " Димитър Димов " с толкоз малко възпитаници. А с цел да извършваш този вид услуга, би трябвало да отговаряш на куп условия - да имаш диетолози, готвачи за топло и студено хранене с всички съпътстващи документи.

По отношение на митинга на родителите за цената на храненето, че при предходния наемател то е коствало 3 лв., Цанков напомни, че цените на продуктите през днешния ден не са отпреди 1 година. Само при млечните нарастването е 100 % от преди 9 месеца. В момента цената на купона в столовете в другите учебни заведения варира сред 5,60 и 6 лв., изясни притежателят на " Фууд деливъри експрес ". Те избрали да е 6 лева, защото не правили компромис с качеството.



Цанков описа, че спечелили търга за стола в учебното заведение като предложили и осъществяването  на сериозен ремонт в кухнята и помещението за хранене. 

" Изпълнили сме на 95% това, което сме предложили като инвестиция. Остава слагането на табло за здравословното хранене и това ще се случи ", сподели Цанков. И описа в какво окаяно състояние сварил столовата и кухнята на учебното заведение, където се готвело преди този момент на място. Мазилката по таваните се люпела, осветлението било остаряло, уредите в кухнята също. След поемането на столовата компанията на Цанков направил изцяло пребоядисване, цялостна смяна мазилката на тавана, видоизменение на шубери, на санитарни възли и други " Подменили сме напълно осветлението с ново LED, което беше от социалистическо  време, както и мивките бяха от социалистическо време ", разказва Цанков. И се чуди за какво тогава същите тези родители не са протестирали в какви условия се хранят децата им. По време на ремонта " Фууд деливъри експрес " закупили и сложили чисто нови столове, маси с верзалитово покритие, с цел да може да се дезинфекцират по няколко пъти дневно, каквото било и условието. Дори цветът, в който е боядисана столовата, както и цветът на мебелите, е съветван с детски психолог, с цел да се усещат децата допустимо най-уютно в тази среда.



" Направили сме всичко чисто ново и не сме позволили никакъв компромис, с нито един подробност в столовата. Храната се подготвя на извънредно модерна техника, която дава опция да бъдат непокътнати потребните съставки на на всеки един плод, зарзават или артикул, с който работим ", изясни Цанков. Освен това всяка храна, която се давала на учениците  се проверявала преди този момент от здравната сестра.

Що се отнасяло до пластмасовите опаковки, против които стачкуват родителите, защото ставали канцерогенни при слагането на топла храна, Цанков изясни, че опаковките са термокутии,  одобрени за приложимост и за превозване на храната. Те са в пъти по-скъпи от останалите, тъй като са направени точно да устоят при температури до 70 градуса и не отделят нездравословни съставки. Освен това няма ресторант в света и всичко, което се взима тейк- уей се транспортира тъкмо в сходен вид опаковки.



В умозаключение Цанков изясни, че е наскърбен от лъжите, които са се изговорили по адрес на компанията му, която е добре позната и оператор в 7 учебни заведения в Пловдив. А поради новия модел, който се пробват да наложат със спазването на строги ограничения в хигиената и качеството на храната, не стопират да ги търсят  от други учебни заведения и университети.   



" Винаги съм считал, че столовата е сърцето на едно учебно заведение. Може да има доста положителни учители по история, география, математика, само че столът е мястото, в което учениците от другите класове, и по дребни, и по- огромни, основават обществени контакти. Постарал съм се да направя  и изисквам, че съм направил най-красивият ъгъл в цялото учебно заведение ", съобщи Цанков и добави, че е подготвен да се откаже от стопанисването на тази трапезария, откакто родителите имат по-добра идея по какъв начин да се случва храненето на децата им, само че дано се схванат кой ще поеме направената от компанията инвестиция.  

" Важно е да се знае, че от това, което съм направил, освен не се срамя, само че и се гордея. Не съм нарушил с 1 мм контракта със съответното образователно заведение. Това че съм ръководител на Общински съвет не ме прави с нищо по-различен от всеки един различен претендент наемател и оператор на учебен стол, не ми е дало никакво преимущество и не виждам никаква сходна връзка ", заключи Цанков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР