Категорично се противопоставяме на популяризиране на вменена, но недоказана вина.

...
Категорично се противопоставяме на популяризиране на вменена, но недоказана вина.
Коментари Харесай

Не вменявайте недоказана вина на лекарите, зове БЛС след смъртта на родилката в Плевен

Категорично се противопоставяме на разпространение на вменена, само че недоказана виновност. Това се споделя в позиция на Българския лекарски съюз във връзка умрялата родилка в университетската болница " Георги Странски " в Плевен.
 Проблем при упойката е довел до гибелта на родилката от Плевен, загатнаха от Здравното министерство  Бебето на умрялата родилка остава в кома, роднините ще съдят болничното заведение  Родилка умря, а бебето ѝ е в кома след планувано секцио в Плевен
Докато по основал се медицински проблем, не бъде осъществено подробно следствие по отношение на вероятните аргументи за настъпилите последствия, всеки жител следва да бъде ненарушим от уронващи името му упреци, както и вменяващи му недоказана виновност мнения, написа още управлението на БЛС, което показва съболезнованията си към околните на умрялата жена.

" Лекарската колегия е изключително сензитивна към основаване на чувство за групова виновност. Дори и да са налице отговорно осъществени дейности, не трябва да забравяме, че виновността постоянно е самостоятелна, а не обща, заради което е недопустимо укорът за позволена неточност да рефлектира върху цялото съсловие - акцентира Лекарският съюз. - Тиражирането на недостоверна информация, без доказателства и фактология, по изключително сензитивна тематика като майчиното и детско здраве, основава съмнение към българските медици и нагнетява в допълнение напрежението бранша, компрометира лечебно-диагностичния развой и основава предпоставки за експанзия у пациенти. Това носи само и единствено негатив за системата и обществото, и не е от изгода за никого. "

Ръководството на съсловната организация има вяра, че обществото ще успее да осъзнае, че лекарската специалност е предопределение и всички ангажирани с нея се водят от правилото „ Primum non nocere “ (от лат.) - „ На първо място: не вреди! ".

Тази режисура е залегнала във усещанията на всички лекари, които преди всичко се пробват да оказват помощ на своите пациенти, даже и в случаи на заболяване с нараснала риск и заплаха от неподходящ ход, уверени са в БЛС.

От съсловната организация оферират да спомагат " по всички вероятни способи " на Изпълнителна организация " Медицински одит " и РЗИ - Плевен - органите, които са заети с инспекциите по случая, " тъй че въпросът да бъде навреме позволен и обществеността да бъде успокоена ".

При потвърден от способените органи пропуск от страна на медицинския екип на УМБАЛ „ Георги Странски “ Плевен, БЛС навреме ще предприеме разрешените от Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина дейности, се споделя още в позицията на Съюза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР