Категорично съм подготвен за този пост. Имахме много продължително изслушване,

...
Категорично съм подготвен за този пост. Имахме много продължително изслушване,
Коментари Харесай

Новият шеф на КЕВР: Подготвен съм за този пост! Ток и парно няма да поскъпват след мораториума

" Категорично съм квалифициран за този пост. Имахме доста дълготрайно чуване, когато показах моята визия - всички сътрудници от всички парламентарни групи бяха задоволени ", разгласи в 120 минути по bTV новият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров.

" Има огромна разлика сред чуване в енергийни комисии и в пленарна зала. Народно събрание би трябвало да има опция да изслуша бъдещият ръководител на КЕВР. Фактът, че не беше планувано мое чуване ме накара да желая думата. Мисля, че откакто изложих какво желая да кажа, сътрудниците нямат терзания, че КЕВР попада в положителни ръце.

В една естествена обстановка, това което има значение за цените на енергийните източници, са до каква степен и какви източници съществуват и до каква степен се ръководят добре - дали има корупция, дали има разхищаване. Там където има свободен пазар и конкуренция, цените са оптимално ниски ", съобщи Тодоров.

По думите му, обективните обстоятелства са, че България заплаща най-ниски цена за ток за бита в цяла Европа.

" Аз персонално, не мога да дам подготовка, дали остарялото управление има виновност. Това което би трябвало да направи КЕВР е да направи инспекция, с цел да се уверим всички, че високите цени не са в резултат на неприятно ръководство и корупция. Какво ще направя е рано да се каже, това са диалози които ще имаме с Народно събрание и министерски съвет, с цел да създадем всичко допустимо цените да паднат.

Мораториума е натрапен от Народно събрание, зависи единствено от тях, по кое време ще падне. В момента електроцентралите натрупат облаги, които връщаме назад към българския бизнес. Правителството ще продължи да компенсира, само че това зависи от съществуването на облага в тези сдружения ", добави специалистът.

Още в първото си телевизионно изявление той разгласи огромна вест и направи съществено заричане.

" КЕВР ще ревизира ценовата конструкция, в границите на 1,2 седмици, с цел да знаят всички, че когато цената бъде изчислена отначало - ще бъде почтена. Моята прогноза е, че няма да се покачат фрапантно цените, само че е допустимо и въобще да не се покачат цените ", разяснява ръководителят на КЕВР по отношение на нов скок на цените след рухването на мораториума.

Според Тодоров, нямаме форсмажорни условия все още. Ако има война в Украйна, всички регулации за свободен пазар отпадат.

" Ако България бъде наранена от тази война, в случай че спре вноса на газ - явно ние би трябвало да осигурим сигурността на битовите консуматори и бизнеса. В тази обстановка, надали ще има наказания, за нарушаване правата за свободна търговия ".

" Точно когато новото управление влиза се случат новите покупко-продажби. Нямам информация кой е наредил тези покупко-продажби, само че това е нещо което ме тормози и ще го проверим ", разяснява Тодоров по отношение на скандалната информация, за продажба за 3 секунди на природен газ за 37 хиляди мегаватчаса.

" КЕВР непрекъснато е в неблагодарна позиция, това което ще се опитам да направя е да изместя фокуса. Всички сме се вкопчили в сегашното, нужна е нова вероятност за бъдещето ", приключи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР