Категорично подчертаваме, че Информационно обслужване“ ще изпълни всички решения, указания

...
Категорично подчертаваме, че Информационно обслужване“ ще изпълни всички решения, указания
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“: Ще изпълним всички решения, указания и изисквания на ЦИК

„ Категорично подчертаваме, че „ Информационно обслужване “ ще извърши всички решения, инструкции и условия на Централната изборна комисия, ориентирани към гарантирането на почтени и транспарантни избори. “

Това се показва в позиция на преброителя, публикувана до медиите. Писмото бе изпратено във връзка със зачестилите изявления на водачи на политически партии , свързани с наличие на наблюдаващи в „ Информационно обслужване “ по време на компютърната обработка на данните от гласуването на идните избори на 2 април.

„ Бихме желали още един път да напомним, че с измененията в Изборния кодекс от 2021 година, е дадена опция на всички заинтригувани страни, включително претенденти, покровители и представители на партии, обединения и инициативни комитети, наблюдаващи и регистрирани анкетьори от записана социологическа организация, и представители на средствата за всеобщо осведомление, да участват при приемане и инспекция на протоколите на секционните изборни комисии, като им се обезпечава директна видимост, в това число посредством видеоизлъчване в действително време “ , написа още в позицията на „ Информационно обслужване “ .

В нея се добавя, че по този метод се подсигурява гласност и бистрота на процеса по отчитане на резултатите от гласуването.

В средата на месец март от „ Информационно обслужване “ оповестиха за предстоящо закъснение на обработката на изборните резултати поради последните промени в Изборния кодекс, които вкарват наложително видеозаснемане и видеоизлъчване след края на изборния ден.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР