Категорично осъждаме арестите на лидерите на Нагорни Карабах от Азербайджан:

...
Категорично осъждаме арестите на лидерите на Нагорни Карабах от Азербайджан:
Коментари Харесай

Армения осъди арестите на лидерите на Нагорни Карабах от Азербайджан

Категорично осъждаме арестите на водачите на Нагорни Карабах от Азербайджан: Аркадий Гукасян, Бако Саакян, Араик Арутюнян, Давид Ишханян, Рубен Варданян и други.

Въпреки разговора с представителите на Нагорни Карабах, зачитането и отбраната на правата на арменците, готовността да не се попречва завръщането им в Нагорни Карабах и изказванията на високопоставени чиновници на Азербайджан по отношение на установяването на мир в район, правоприлагащите органи на Азербайджан не престават случайни арести.

Република Армения неведнъж, в това число на 23 септември от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, е повдигала нуждата да се подсигурява недопускането на сходни дейности. На 28 септември Република Армения към този момент е подала молба до Международния съд на Организация на обединените нации за използване на краткотрайна мярка по делото Армения против Азербайджан, което се преглежда в границите на Международната спогодба за Премахване на всички форми на расова дискриминация, изисквайки Азербайджан да се въздържа от наказване на актуалните или някогашни водачи или военни на Нагорни Карабах.

Също по този начин призоваваме интернационалните сътрудници да проследят всички техни послания, отправени към Азербайджан, по отношение на отбраната на правата и сигурността на народа на Нагорни Карабах и да извърнат внимание на въпроса както в областта на двустранните връзки с Азербайджан, по този начин и в разнообразни интернационалните инстанции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР