Категорично осъждам терористичните атаки на Хамас над Израел и насилието

...
Категорично осъждам терористичните атаки на Хамас над Израел и насилието
Коментари Харесай

Реакции след напрежението между Израел и Хамас: ЕС осъди нападението. България изрази пълна солидарност

„ Категорично съдя терористичните офанзиви на „ Хамас ” над Израел и насилието над почтените израелски жители. Изразявам цялостна взаимност с израелския народ. Мислите ми са с жертвите на тези офанзиви. Осъждам тероризма във всичките му форми “. Това съобщи министър председателят Денков във връзка нападението на придвижването „ Хамас “ над Израел.

Европейски Съюз също осъжда офанзивите, съобщи посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел, съобщи Франс прес.

„ Следим с безпокойствие новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено офанзивите на Хамас. Това ужасяващо принуждение би трябвало да бъде прекъснато неотложно. Тероризмът и насилието не позволяват нищо “, съобщи Борел в обръщение в Екс.

„ Европейски Съюз показва солидарността си с Израел в тези сложни моменти “, добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди остро офанзивите против Израел, осъществени от линията Газа,  съобщи ДПА, представен в Българска телеграфна агенция „ Силно съдя безразборните, подхванати, против Израел и неговия народ тази заран за всяване на гнет и възникване на принуждение срещу  почтени жители “, разяснява Мишел в Екс.

Германия също осъди изрично терористичните офанзиви, идващи от Газа против Израел, съобщи немският външен министър Аналена Бербок, съобщи Франс прес.

„ Ужасяващи вести досигат до нас от Израел “, съобщи Олаф  Шолц.

„ Дълбоко сме шокирани от ракетния обстрел от Газа и от ескалацията на насилието. Германия осъжда тези офанзиви на Хамас и застава на страната на Израел “, написа канцлерът в Екс.

Франция, Италия, Испания и Англия също осъдиха терора  и насилието.

Украйна съобщи поддръжката си за Израел в нейното право да се пази и осъди твърдо терористичните офанзиви, които са в ход против еврейската страна, включително и изстрелването на ракети против цивилни в Йерусалим и Тел Авив, се споделя в изказване на украинското министерство на външните работи.

Русия прикани за въздържаност. Москва, която е близка по едно и също време и с Израел и с палестинския лагер, съобщи, че е сюрпризирана от това утежняване на напрежението.

На собствен ред турският президент Реджеп Ердоган прикани Израел и палестинците да работят рационално и да избегнат по-нататъшна ескалация. „ Приканваме всички страни да работят рационално и да стоят настрани от импулсивни стъпки, които покачват напрежението “, сподели Ердоган, който другояче мощно поддържа палестинската идея.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР