Катастрофите на пешеходни пътеки в България за изминалата 2017 г.

...
Катастрофите на пешеходни пътеки в България за изминалата 2017 г.
Коментари Харесай

710 катастрофи на пешеходни пътеки у нас през 2017 г.

Катастрофите на пешеходни пътеки в България за миналата 2017 година са 710. 585 от тях са на обрисувани пешеходни пътеки, а 116 на неочертани пешеходни пътеки.

Статистиката показа Румен Миланов в ефира на Нова телевизия. Миланов е от съдружие " Българска браншова асоциация пътна сигурност ".

Когато приказваме за безопаност на пешеходните пътеки, би трябвало да обърнем внимание на три значими неща - инфраструктурата, държанието на водачите и държанието на пешехоците, тъй като в случай че пешеходецът си мисли, че е с безусловно преимущество, ще сбърка, изясни Миланов.

Според него би трябвало да има генерелни проекти за организация на придвижването, които обаче би трябвало да се провеждат по най-благоприятен метод. Миланов посочи, че според конвенцията за асфалтовото покритие пешеходната пътека би трябвало да бъде класическият вид " зебра ", само че новата разпоредба споделя, че може да е с червен цвят. Допуска се подобен цвят, само че по спогодба би трябвало да са бели.

Той разясни, че пешеходните пътеки би трябвало да имат и светлотехнически параметри и да се освежават непрекъснато, с които да се усъвършенства сигурността на придвижването.

Запитан би трябвало ли пешеходните пътеки да са с червен цвят до детски градини и учебни заведения, той означи, че към учебни заведения и детски градини би трябвало да се вземат ограничения от общините най-много за осветяване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР