Катастрофата на военен хеликоптер Ми-24 в Кот д`Ивоар на 10

...
Катастрофата на военен хеликоптер Ми-24 в Кот д`Ивоар на 10
Коментари Харесай

Катастрофата на военен хеликоптер в Кот д'Ивоар с петима загинали се дължи на лошото време

Катастрофата на боен хеликоптер Ми-24 в Кот д`Ивоар на 10 септември в северната част на страната, при която починаха петима души, в това число трима българи, се дължи на неприятното време, сподели ръководителят на въоръжените сили на страната след последните следствия.

" Първоначалните изводи от следствието, почнало в деня след случая, демонстрират, че злополуката е зародила заради неподходящи метеорологични условия ", се споделя в изказване на военачалник Ласина Думбия, представено от Агенция Франс Прес и БГНЕС.

Хеликоптерът се разруши в средата на нощта на два километра северно от Тоголокае, покрай границата с Буркина Фасо.

Разследващите са съумели да възстановят една от черните кутии на хеликоптера и да открият останките на петимата починали - " трима (чуждестранни) инструктори " и водачи от Кот д‘Ивоар. Според потвърждаващи източници инструкторите са с българска народност.

Ми-24 е тежкотоварен хеликоптер, който за първи път постъпва на въоръжение в руските Военновъздушни сили през 1972 година

" Хеликоптерът е бил на задача “, съобщи представителят на държавното управление Амаду Кулибали, без да даде повече детайлности.

В петък в Абиджан ще бъде отдадена респект към жертвите в Кот д`Ивоар , се прибавя в изказването, като ще бъде проведена и гала в чест на задграничните инструктори преди репатрирането на телата им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР