Катастрофален горски пожар или мащабно наводнение - тези бедствия отнемат

...
Катастрофален горски пожар или мащабно наводнение - тези бедствия отнемат
Коментари Харесай

Защо комуналните услуги вече са рисков бизнес

Катастрофален горски пожар или огромно наводняване - тези бедствия лишават човешки живот, унищожават домове, бизнеси и инфраструктура. И все по-често нанасят съкрушителни удари на снабдители на комунални услуги, които са се оказали отговорни за тях. Пряко - посредством съответно трасе или водоем, само че и индиректно - посредством траяло години наред неглижиране на климатичните промени, които вършат времето доста по-трудно предсказуемо.
 Екстремни климатични условия заплашват 40% от международните ресурси на петрол и газ
Екстремни климатични условия заплашват 40% от международните ресурси на петрол и газ

Опасността идва от стихии и наводнения, повишение на морското ниво и рискови температури

Контекст : От десетилетия се смяташе, че да се влага в комуналните оператори (и изключително в доставчиците на ток) е добра противотежест в уравновесеното портфолио. Търгуваните на борсата сдружения от този вид се одобряват за по-стабилни и генерират постоянни облаги, които се трансформират и в солидни дивиденти.

Какво се случи : Най-новото доказателство, че обстановката към този момент е друга, пристигна от Хаваите. Огромните пожари на о. Мауи, лишили над 100 живота и предизвикали вреди за милиарди, сега се проверяват. Водеща догадка е, че жиците на локалното сдружение Hawaiian Electric Industries са влезнали в контакт със суха растителност и това е довело до бедствието.
 Крайбрежните градове по света потъват и повода не е единствено от климатични промени
Крайбрежните градове по света потъват и повода не е единствено от климатични промени

Над 30 града в света потъват с над от един сантиметър годишно,

Ако това бъде потвърдено, следват искове за милиарди, които биха имали помитащ резултат по отношение на вложителите при възможен банкрут. Цената на акциите на компанията се е сринала със 70%, а рейтингът им е Junk, написа Time в собствен материал.

Още нещо : Това не е първият сходен случай. Отново поради горски пожари и последвали искове за 30 милиарда $ Pacific Gas & Electric от Калифорния банкрутира. Xcel Energy от Колорадо е изправена пред минимум 8 каузи поради друго огнено злополучие, като от компанията признават, че исковете може да се окажат по-големи от нейната застраховка.

Други, които към момента не са се " опарили ", предизвестяват - Edison International и Berkshire Hathaway Energy Company предизвестиха, че пожарите съставляват безусловно екзистенциален риск за фирмите. Те имат голямо количество клиенти и в тях са вложили както елементарни хора, по този начин и пенсионни фондове.

Цяла промишленост за 1,5 трлн. $ зависи от намаляването на рисковете от породени от нея бедствия.

Не е мъчно да забележим по какъв начин и водният бранш може да се окаже " на мушката " при наводнения, породени от занемарени язовири и канализационни системи. Всяка по-екстремна демонстрация на времето изпитва готовността на тези компании за най-лошото и точно от слабите звена идва нещастието.
 От тази зима стартира ера на климатични аномалии
От тази зима стартира ера на климатични аномалии

Катастрофалното равнището на преваляванията в околните десетилетия ще се трансформира в камшик за човечеството, твърди отчет на НАСА

Какво да се направи : Американските енергийни компании сега страдат, тъй като години наред са се въздържали от скъпите и неприятни за клиентите ограничения като стартиране на трасетата подземен. Подобни проблеми (и с енергийния бранш, и с пожарите) има в целия свят.

Според Time правенето на тези краткосрочни разноски е единственият метод в по-дългосрочен проект да се избегнат опасности от злополука както за обществото, по този начин и за компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР