Катарски фенове носеха десетки изображения на бившия германски национал Месут

...
Катарски фенове носеха десетки изображения на бившия германски национал Месут
Коментари Харесай

Как катарците отвърнаха на запушените германски усти

Катарски почитатели носеха десетки изображения на някогашния немски национал Месут Йозил по време на снощния мач сред Испания и Маншафта (1:1) на Мондиала.

Това бе техният метод да отвърнат на германците, които дни по-рано позираха на фотографията преди дуела с Япония със запушени усти. Така Томас Мюлер и компания стачкуваха против ФИФА, която ултиматимно съобщи, че който тим излезе с лента в поддръжка на LGBTQ+, капитанът ще получи жълт картон.

Според международните организации катарците припомнят за абсурда с Йозил, който след неуспеха на германците на Световното в Русия се отдръпна от националния тим с просторно писмо, оповестено в обществените мрежи.

В него халфът разгласи, че си потегля, защото е бил " нежелателен " и че е чувствал " расизъм и пренебрежение " към себе си. Също по този начин е подложен на критика повече от останалите, когато тимът не печели и не реализира триумфи, и така нататък и тъй наречените

Той отхвърли да беседва с тогавашния селекционер Йоахим Льов, както и с шефове на Германския футболен съюз. Оттогава не е обличал екипа на Маншафта. На 34 година Йозил играе за " Истанбул Башакшехир " след несполучлив сезон в гранда " Фенербахче ".

На изображенията на катарците международният първенец от 2014 година намига.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР