Катар обяви, че е постигнал споразумение за удължаване на хуманитарното

...
Катар обяви, че е постигнал споразумение за удължаване на хуманитарното
Коментари Харесай

Примирието в Газа се удължава с два дни, Хамас готова да освободи още заложници

Катар разгласи, че е постигнал съглашение за удължение на филантропичното помирение в Ивицата Газа с още два дни, оповестява Би Би Си.

 

" Катар афишира, че като част от продължаващото ходатайство е реализирано съглашение за удължение на филантропичното помирение в Ивицата Газа с още два дни ", сподели представителят на катарското външно министерство Маджед Ал-Ансари в изказване, оповестено в обществената медия X.

 

Говорител на " Хамас " в телефонен диалог с кореспонденти на Ройтерс сподели, че " е реализирано съглашение с нашите братя от Катар и Египет за удължение на примирието с още два дни при същите условия като предходното четиридневно преустановяване на огъня ".

 

В настрана изявление за катарски медии палестинската формация също споделиха, че " приготвят нови описи на заложници ".

 

По-рано израелските управляващи оповестиха, че са подготвени да продължат примирието, в случай че бойците на " Хамас " освобождават най-малко 10 заложници всеки ден.

 

В неделя " Хамас " освободи 17 души, в това число 4-годишно момиче с двойно израелско и американско поданство, с което общият брой на заложниците, освободени от петък, доближи 58, в това число чужденци. Израел освободи 39 младежи палестински пандизчии в неделя, като общият брой на палестинците, освободени по време на примирието, стана 117.

Както Израел, по този начин и Хамас показаха угриженост по отношение на описите с лица, подлежащи на освобождение в понеделник и катарските медиатори работят с тях, с цел да разрешат проблемите и да избегнат забавяния, сподели пред Ройтерс чиновник, осведомен по въпроса.

 

След като примирието завърши, Нетаняху сподели през уикенда, " ще се завърнем с цялостна мощ, с цел да реализираме задачите си: унищожаване на " Хамас " ; гарантиране, че Газа няма да се върне към това, което беше; и несъмнено освобождение на всичките ни заложници ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР