Катар е фокусиран върху удължаването на срока на примирието между

...
Катар е фокусиран върху удължаването на срока на примирието между
Коментари Харесай

Катар продължава да работи за удължаване на примирието в Газа

Катар е фокусиран върху удължаването на периода на примирието сред " Хамас " и Израел, който изтича в четвъртък, съобщи през днешния ден представителят на катарското външно министерство Маджид ал Ансари, представен от Ройтерс. 

Той означи, че в хода на договарянията се взема поради опцията при освобождението на всеки 10 заложници, държани от " Хамас ", прекъсването на огъня да бъде удължавано с по един ден. Катар не може да удостовери какъв брой заложници ще останат в плен на " Хамас ", откакто бъде изпълнена сделката през днешния ден и на следващия ден да бъдат освободени още 20 души, добави Ал Ансари.

Междувременно в. " Вашингтон пост " заяви, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилиям Бърнс е дошъл в Катар за секрети съвещания с ръководителя на израелската разследваща организация Мосад Давид Барнеа.

Според източници на американското издание Бърнс упорства " Хамас " и Израел да разширят обсега на договарянията, с цел да може с изключение на дами и деца, палестинската формация да освободи и отвлечени военнослужещи. Освен това шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ упорства за по-дълга пауза в сраженията. Ключово е и настояването на Бърнс за незабавното освобождение на американските заложници, за които има сведения, че са осем или девет, написа Българска телеграфна агенция,

Централно разузнавателно управление на САЩ е отказало коментар пред изданието във връзка въпросната информация. Представител на американското държавно управление обаче е удостоверил, че " Бърнс пътува до Доха за срещи по отношение на спора сред Израел и " Хамас ", в това число за продължение на консултациите по въпроса за заложниците ".

Ройтерс също заяви за срещата в Катар, като се базира на свои източници. Според тях в консултациите в Доха ще вземат участие и представители на Египет. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР