Каталунският сепаратист Карлес Пучдемон заяви днес в Копенхаген, че скоро

...
Каталунският сепаратист Карлес Пучдемон заяви днес в Копенхаген, че скоро
Коментари Харесай

Пучдемон: Скоро ще съставим ново правителство въпреки заплахите на Мадрид

Каталунският сепаратист Карлес Пучдемон съобщи през днешния ден в Копенхаген, че скоро ще бъде формирано ново районно държавно управление в испанската област макар заканите на централното държавно управление, съобщи Франс прес.

"Няма да капитулираме пред авторитаризма без значение от заканите на Мадрид. Скоро ще съставим ново държавно управление ", сподели той единствено часове след формалното показване на кандидатурата му за каталунския премиерски пост.

До края на месеца се чака доминираният от сепаратистите каталунски парламент да свика съвещание за разискване на кандидатурата на Пучдемон, който от 30 октомври е в непринудено заточение в Белгия.

От Копенхагенския университет, където се състояха диспути, отдадени на Каталуния, сепаратисткият лидер прикани за ценене на демократичния развой.

"Половината от страните членки на Европейския съюз породиха в последните 100 години с помощта на правилото на самоопределението. Време е Европейски Съюз за последва датския образец и да признае демократичното право на самоопределяне ", съобщи той, имайки поради Фарьорските острови и Гренландия - датски самостоятелни територии.

Надявам се един не толкоз отдалечен ден волята на народа ни да надделее и да можем да създадем сполучливо нова страна, сподели Пучдемон пред публика от студенти и публицисти в датската столица.

От Копенхаген Пучдемон съобщи, че на следващия ден ще направи послание към медиите, отклонявайки въпрос за актуалното състояние в каталунския парламент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако кажа нещо за новините в Каталуния по отношение на решението на Народното събрание или решението на испанския Върховен съд, мисля, че нищо от това, което беше дискутирано през днешния ден, няма да се появи в медиите, означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР