Каталунските власти разпространиха нови кадри от охранителни камери на нападението

...
Каталунските власти разпространиха нови кадри от охранителни камери на нападението
Коментари Харесай

Нови кадри показват паниката на хората при атентата в Барселона

Каталунските управляващи разпространиха нови фрагменти от охранителни камери на нападението в Барселона, осъществено на 17 август, съобщи Ройтерс.

От фрагментите се вижда по какъв начин пешеходци по бул. " Рамбла " бягат, с цел да се спасят от белия микробус, с който терорист прегази там 13 души. Пешеходците съумяват да се скрият в склад.

Всички 12 обвинени за офанзивите в Барселона са мъртви или арестувани
  Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, лишили живота на още двама души, с изключение на жертвите в Барселона. Това бяха най-смъртоносните офанзиви в Испания от повече от десетилетие.

Още една жертва на офанзивите в Каталуния: Мъж с прободна рана, открит в кола

Днес в Барселона ще има огромен митинг против тероризма, в който се чака да се включат десетки хиляди хора, съобщи Франс прес. Вчера министър председателят на Испания Мариано Рахой прикани всички да вземат участие в демонстрацията. Вчера вечерта в сходна проява в Камбрилс, който също бе обиден от терористичните офанзиви на 17 август, се включиха 16 000 души, съгласно данни на полицията.
  Очаква се през днешния ден демонстрацията в Барселона да е под мотото No tinc por - " Не ме е боязън " на каталунски. В демонстрацията ще взе участие и кралят на Испания Фелипе Шести. Това ще бъде първо присъединяване на испански монарх в митинг от възобновяване на монархията през 1975 година
 
Джихадизмът употребява против Европа „ тактиката на хилядите порязвания “

Кралят няма да е отпред на кортежа на стачкуващите. Няма да са отпред и депутати. Начело, както изясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август, а точно силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към " Рамблас ", продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР