Каталунски студенти разпънаха палатков лагер в центъра на Барселона в

...
Каталунски студенти разпънаха палатков лагер в центъра на Барселона в
Коментари Харесай

Студенти разпънаха палатки в центъра на Барселона

Каталунски студенти разпънаха палатков лагер в центъра на Барселона в символ на митинг против присъдите на Върховния съд на Испания. На 14 октомври 12 каталунски политици бяха наказани на разнообразни периоди затвор поради присъединяване им при организацията и провеждането на референдум за независимостта на Каталуния, предава БГНЕС.
„ Взехме решение да разпънем палатките на улицата и да останем тук. Това ще продължи толкоз дълго, колкото решат студентите ”, декларира участник в акцията, представен от РИА Новости. Лагерът е ситуиран на един от централните площади в града.
Студентите започнаха да вземат участие в разнообразни протестни акции след произнасянето на присъдата от Върховния съд. На 29 октомври беше оповестено безсрочна стачка в поддръжка на правото на самоопределяне на самостоятелната област. Участниците в нея блокираха входовете на няколко университета в района. Основното им искане е към управленията на образователните заведения да анулират наложителното посещаване на занятията. Ректоратите на Барселонския университет и университета „ Помпеу Фабра ” към този момент се съгласиха с отправените претенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР