Каталуния се готви за пълна блокада. Подкрепящи отделянето от Испания

...
Каталуния се готви за пълна блокада. Подкрепящи отделянето от Испания
Коментари Харесай

Ужас в Каталуния! 60 хил. излизат на улицата

Каталуния се готви за цялостна обсада. Подкрепящи отделянето от Испания организации дават обещание огромни митинги и демонстрации.

Палатков лагер затвори основните улици в столицата на Каталуния. Основната проява на следващия ден, като шествието ше се организира от 9.00 до 14:30 часа. До този миг към 60 хиляди души са декларирали присъединяване.

Каталуния е разтърсвана от всеобщи митинги от средата на октомври, когато деветима сепаратистки водачи получиха присъди поради ролята си в организирането на референдума за самостоятелност, разгласен от Върховния съд на Испания за противозаконен.

Гражданското непокорство закупи нов израз, откакто групата за деяние " Демократично цунами " прикани за блокиране на границата с Франция. Целта е да се подтикне интернационалната общественост да убеди централната власт в Мадрид да седне на масата за договаряния.

Демонстрантите бяха призовани да се съберат на разнообразни железопътни гари на града, с цел да " блокират " напълно столицата на самостоятелния район. В допълнение, протестиращите не престават да идват на градската гара " Сантс ". На място към този момент има интензивно полицейско наличие.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР