КАТ и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация съвместно ще засилят контрола

...
КАТ и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация съвместно ще засилят контрола
Коментари Харесай

ДАИ и КАТ погват претоварените камиони

КАТ и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " взаимно ще засилят контрола и ще ревизират за тежкотоварни коли, превишаващи допустимата норма за натовареност.

Това заяви шефът на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски след съвещанието на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването по пътищата, извършена в Министерски съвет. В нея влизат представители на държавни институции и неправителствени организации, като задачата на съвещанието бе да се обсъдят и одобряват ограничения за битка с войната по пътищата и възстановяване на пътната инфраструктура.

" Мерките имат кратковременен диапазон, както и дълготраен във връзка с инфраструктурата. Краткосрочните ограничения са ориентирани главно към контролната активност, в това число надзор на тежкотоварните коли за вероятно превишаване на допустимата товарна маса. Мерките, които са планувани за ИА " Автомобилна администрация " са взаимно с АПИ, имаме направен проект с Министерство на вътрешните работи за взаимни инспекции, изготвяме подобен взаимен проект и с сътрудниците от АПИ, с цел да се обзет съществени пътни посоки, където се движат товарни коли - наоколо до пристанища, наоколо до зърнобази, където най-често се позволи претоварване ", конкретизира той.

Ще се промени и работното време на чиновниците на ДАИ, които сега работят от 6 до 22 часа, като през останалото време тежкотоварният трафик на процедура е безотговорен.

" Предвижда се прекосяване на работа на смени. Подготвяме промени във вътрешните правила, редица вътрешнонормативни актове би трябвало да се трансформират, с цел да бъде всичко законно ", сподели Рановски.

Денонощният режим на работа ще влезе в действие от 1 октомври, посочи той. И уточни още - заради това, че чиновниците на подопечната му организация са едвам 130 в цялата страна, нощните екипи ще работят в понижен състав, само че ще покрият главните пътни артерии, както и методите към границите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР