Кастропиняно е средновековно село, издълбано в хълмовете и се намира

...
Кастропиняно е средновековно село, издълбано в хълмовете и се намира
Коментари Харесай

Градче в Италия предлага къщи по 1 евро

Кастропиняно е средновековно село, издълбано в хълмовете и се намира на 225 км югоизточно от Рим. Неотдавна то се причисли към възходящия лист на италианските градове, продаващи свободните си жилища против сумата от 1 евро, съобщи CNN.

Много от домовете в Кастропиняно се продават за по 1 евро и са с панорама към реката, само че купувачите ще би трябвало да се потрудят, преди да имат опцията да се насладят на тези гледки. Подобно на другите преференциални къщи в Италия, къщите на Кастропиняно за 1 евро имат потребност от сериозен ремонт. Купувачите ще би трябвало да се извърнат към кмета на града и да получат позволение, преди да стартират работа.

" Не желая градът ми да бъде подложен на заможен напън или да се трансформира в следващата договорка за спекулации с жилища ", сподели кметът Никола Скапилати.

Заинтересованите купувачи ще би трябвало да изпратят писмо до Скапилати, в което да опишат в детайли проектите си за парцела и да потвърдят, че имат способността да ги осъществят.

Повечето градове избират да пуснат на търг свободните си жилища, като минималната стойност е 1 евро. В последна сметка парцелите постоянно се продават за сред 5 000 и 10 000 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР