Кастингът за филма „Денят на бащата вече започна, а през

...
Кастингът за филма „Денят на бащата вече започна, а през
Коментари Харесай

БНТ продуцира нов сериал по болезнен проблем

Кастингът за кино лентата „ Денят на бащата " към този момент стартира, а през есента започва снимачният развой

Българската национална телевизия продуцира нов сериен филм, който носи заглавието " Денят на бащата " и преглежда общественозначим проблем. Филмът, който публичната медия ще показа до края на годината, е обществена драма, основана на същински случаи. В шест епизода ще бъде разказана историята на разпадащо се семейство и мъчителните последици, с които един бракоразвод бележи живота на родителите и техните деца. Темата е извънредно настояща, поради прогресиращия брой разводи както в България, по този начин и в Европа. Тя обгръща редица проблеми, свързани с отчуждението, раздялата, травматичното детство, негласната процедура бащите да бъдат лишавани от право на настойничество.

„ Денят на бащата " бе класиран преди всичко на последната конкурсна сесия на Българска национална телевизия за асортимент на сериали, печелейки със силата на своята история и публичната значителност на поставените въпроси. Филмовият план се осъществя от изпълнителния продуцент Мартичка Божилова („ Агитпроп " ООД), опитните сценаристи Теодора Маркова и Георги Иванов, познати с работата си в престъпната поредност „ Под прикритие " и режисьорът Павел Веснаков, притежател на интернационалните фестивални награди и с потвърден опит в телевизионните сериали.

Проектът „ Денят на бащата " към този момент завоюва грант по стратегия „ Медия-Европа " и бе селектиран за показване в влиятелния обзор на международната продукция на сериали „ Serie Series " във Фонтенбло (Франция) в края на месец юни и за пазара на фестивала във Венеция през есента.

„ Това е сериал, който притегли вниманието на европейските кино среди още на продукционно равнище. И е следващият план на Българска национална телевизия, който демонстрира, че българската телевизионна продукция е конкурентна на интернационалния пазар. Обществената телевизия подсигурява стандарта на своите продукции посредством политиката, която води във филмопроизводството. Всичко стартира с прецизна селекция и конкурс, в който могат да вземат участие всички продуцентски компании по оповестената позиция. Селекционната комисия се състои от 12 души, от които единствено трима са представители на Българска национална телевизия. Останалите девет са избрани посредством чоп от филмовите среди. След избора Студия " Екран " работи в тясно съдействие с продуцентските компании, на всички равнища на осъществяване на продукцията - от „ библията " и сюжета, до кастингите и финалния монтаж. Програмната политика на публичната медия е да се подсигурява жанровото многообразие на продуцираните сериали. Ако " Под прикритие " е престъпна драма, то " Четвърта власт " е политически трилър. " На границата " е исторически сериал, екранизация по разките на Йовков, а в този момент имаме обществена драма. Това се оказа сполучлив метод, тъй като създадохме продукции, които са конкурентни на интернационалния пазар. Също по този начин, ние държим на доверието с продуцентските компании, с които работим. В случая " Агитпроп " влиза с огромния опит, който има да развива плановете си като интернационалните копродукции " - съобщи програмният шеф на БНТ1 Севда Шишманова.

Вчера стартира кастингът за сериала, а през септември следва да започва и снимачният развой на кино лентата.

„ Търсим доста трагични, мощни артисти, напряко бих споделила най-силните сега, които може да има на българския пазар " - призна изпълнителният продуцент Мартичка Божилова в утринния блок на БНТ1 „ Денят стартира с просвета ".

Повече детайлности за новия сериал „ Денят на бащата " можете да научите от диалога по тематиката в утринния слот „ Денят стартира с просвета " по БНТ1.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР