Каспийският тръбопроводен консорциум (КТК) заяви, че ремонтните дейности по оборудването

...
Каспийският тръбопроводен консорциум (КТК) заяви, че ремонтните дейности по оборудването
Коментари Харесай

Ремонтът на съоръженията за износ на казахстански петрол през Русия ще продължи поне месец

Каспийският тръбопроводен консорциум (КТК) съобщи, че ремонтните действия по оборудването на два от пристаните му на терминал за експорт на нефт в Черно море ще лишават по най-малко месец за всеки от тях при удобни метеорологични условия, съобщи Интерфакс.

Износът на нефт от два от трите му пристана на морския терминал край Новоросийск са спрени, а третият кей ще може да обработва до 3,5 милиона тона нефт на месец.

" При към този момент подписано съглашение с изпълнителя (на ремонтните действия - бел. р.), активизирането на сили и средства, доставката и идването им на работните площадки, подобаващите метеорологични условия, осъществяването на самата работа и последващите я инспекции " би трябвало да отнеме 1 месец за всеки от пристаните, споделиха от петролната компания, като прибавиха, че този интервал " може да се поправя според от обективните условия ", заяви ТАСС.

КТК разгласи, че договаря с товародателите за изместване на графиците за товарене, с цел да инспектира третата точка за акостиране до 26 август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР