Каспър Рууд само допреди година имаше реални шансове да оглави

...
Каспър Рууд само допреди година имаше реални шансове да оглави
Коментари Харесай

И вторият поставен напусна Токио: Квалификант насочи Рууд към изхода на топ 10

Каспър Рууд единствено допреди година имаше действителни шансове да оглави международната класация, откакто се класира за финала на " Мастърса " на осемте най-хубави в Торино и щеше да е новият номер едно в света, в случай че надиграе Новак Джокович в решителния конфликт за трофея. Това обаче не се случи, а от този момент насетне, то играта на скандинавеца търпи непрекъснат декаданс и той се държи в топ 10 само поради страхотния си тазгодишен рейд до финала на Ролан Гарос, където още веднъж беше спрян от сърбина.

Днес международният номер 8 записа още едно доста разочароващо проваляне, отстъпвайки на квалификанта Маркос Гирон във втория кръг от ATP 500 шампионата в Токио - 3:6 4:6. По този метод американецът записа своята трета победа над представител на топ 10 в кариерата си, с цел да се класира за 1/4-финалната фаза, в която ще премери сили с осмия подложен Феликс Оже-Алиасим, а Рууд към този момент от три месеца насам не е достигал по-далеч от финалната осмица на шампионат и наподобява доста евентуално въобще да не го забележим на финалите в Торино през този сезон, което евентуално ще докара до загуба на мястото му измежду първите 15 в света.

Рууд се опита да въвлече противника си в дълги разигравания през цялото време на мача, само че самият Гирон е измежду най-стабилните играчи в Тура и можеше да е изцяло удовлетворен от посоката на развиване на мача. 79-ият в света показваше ужасно напредване по корта и не допускаше никакви непредизвикани неточности, което принуди Рууд да вдигне темпото, а форхендът на норвежеца не работеше на познатото равнище и това докара до пробив в интерес на новобранеца.

Американецът усещаше преимуществото си при размените от дъното на корта и непрестанно караше втория подложен да прави спомагателни удари, като пропукването в дейностите на 3-кратния финалист от Шлема не закъсня и той съобщи сета с инкасирането на нов брейк.

Норвежецът се прегрупира за старта на втората част и повиши доста качеството на първите си подавания, което му позволяваше да минава с лекост през сервис геймовете си. Същевременно Рууд стартира да построява доста по-внимателно своите офанзиви и позитивните резултати за него не закъсняха, тъй като той най-сетне съумя да отмъкне сервиса на съперника си и поведе с 4:2.

Вместо това да докара до началото на някакъв по-сериозен поврат в интерес на по-високоранкирания играч, то последва непонятен спад от негова страна, а квалификатът бързо надигна глава и показва извънредно стабилен тенис, с цел да се поздрави с триумфа в идващите четири гейма и по този начин да реализира следващата изненадата на надпреварата в Токио, откакто японската столица към този момент се раздели с трима от четиримата най-висококласирани тенисисти в главната скица на шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР