Каспър Рууд показва невероятен прогрес в представянето си на по-бързите

...
Каспър Рууд показва невероятен прогрес в представянето си на по-бързите
Коментари Харесай

Рууд: Не вярвах, че ще играя нов финал в Шлема; знам как да спра Алкарас

Каспър Рууд демонстрира необикновен напредък в представянето си на по-бързите настилки и още при започване на сезона беше покрай купата на Мастърса в Маями, но беше надигран от Карлос Алкарас в конфликта за трофея. Норвежецът обаче нямаше желание да стопира дотук и доближи до още по-значим край на твърди кортове, класирайки се за решителната борба на US Open. Там пък го чака нов конфликт с младежа, като първенецът също по този начин ще оглави международната класация, а Рууд наподобява изцяло убеден във опциите си, съдейки изказаното от него пред медиите:

" Честно казано бях доста отрицателно надъхан след изгубения край от Рафа на Ролан Гарос, тъй като не знаех дали в миналото още веднъж ще имам късмет за купа от Шлема. Тогава напрежението просто ме смаза. Изправих се против своя кумир на обичания си шампионат и просто не бях на себе си. Сега обаче имам нужния опит, който ще ми помогне да играя доста по-освободено. Все още не съм побеждавал Карлос, само че знам какво би трябвало да се пробвам да направя, с цел да го спра и имам вяра във опциите си. Трябва да играя доста точно, в случай че желая да запазя възможностите си за триумф.

Важно е да отигравам с нужната дълбочина и да го държа допустимо по-далеч от главната линия, тъй като другояче ще бъде непрекъснато нападнат. Алкарас може да направи всичко с топката, когато получи нужното време. Неговата къса топка е една от най-хубавите въобще в Тура и е значимо да не му давам да навлиза във вътрешността в корта, което би му попречило да извършва този си удар. Победителят ще завоюва дебютната си купа от Шлема, както и първото място в света, тъй че несъмнено ще има нерви. Надявам се да се получи прекрасен дуел и да взема своето възмездие " - приключи скандинавецът.

Източник: Tennishead

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР