Каспър Рууд беше играчът с най-много постигнати победи на червени

...
Каспър Рууд беше играчът с най-много постигнати победи на червени
Коментари Харесай

Изненада в Мадрид: Квалификант нанесе поражение на световния номер седем

Каспър Рууд беше играчът с най-вече реализирани победи на червени кортове през предишния сезон и справедливо проби в топ 10. Норвежецът завоюва цели четири трофеи на клей в хода на 2021-ва и упованията бяха да придвижи същото равнище на показване и през сегашния сезон. Това се сбъдна в самото начало на календарната година, когато скандинавецът показва своя прогрес и върху по-бързите покрития, достигайки до финала на Мастърса в Маями. Оттам насетне Рууд обаче е бледа сянка на себе си и печели междинна по едвам един мач в конкуренциите на обичаната си настилка.

Всичко започва с ранното проваляне на международния номер седем от Григор Димитров в Монте Карло, а през днешния ден той трябваше да преглътне поредна загуба и то от тенисист минал през квалификациите. Става дума за небезизвестния Душан Лайович, който в последно време се представяше много под нормалното си ниво, само че наподобява изцяло видоизменен на Мастърса в Мадрид и през днешния ден надделя поставения под номер шест с крайното 7:6(6) 2:6 6:4, с цел да си обезпечи конфликт с един всред Хуберт Хуркач и Алехандро Давидович Фокина в идващия стадий на шампионата.

В първата част можехме да се насладим на един характерен мач за експерти на клей, защото изтощителните разигравания изобилстваха и непредизвиканите неточности съвсем отсъстваха. Сърбинът показваше малко по-висок предел на самообладание в началните минути, което му донесе пробив преднина, единствено че скоро паритетът беше възобновен и се стигна до законосъобразен тайбрек. Там Лайович беше на път да изпусне преднина от 6:4 точки, но откри метод да се събере в най-важния моменти и измъкна първия сет.

Втората част пък протече под диктовката на скандинавеца, чиято конфигурация стана доста по-атакуваща и уинърите в неговия актив се усилиха доста. Балканецът срещаше съществени компликации да обезврежда офанзивите на противника си и изцяло отстъпи самодейността, а международният номер седем на бърза ръка реализира два следващи брейка и всичко щеше да се реши в трети сет.

Там силите бяха изцяло изравнени, като нито един от двамата играчи не намираше метод да си обезпечи някакъв превес. Все отново победител трябваше да има и квалификантът се възползва от съмненията на Рууд в десетия гейм, с цел да осъществя решителен пробив и справедливо да се класира напред в испанската столица.

Fifth seed Dusan Lajovic stuns the 5th seed Casper Ruud in 3 sets 7-6, 2-6, 6-4
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР