Касовите салони на всички районни отдели Общински приходи ще бъдат

...
Касовите салони на всички районни отдели Общински приходи ще бъдат
Коментари Харесай

Дезинфекцират касовите салони на данъчните служби

Касовите салони на всички районни отдели " Общински доходи " ще бъдат дезинфекцирани ежедневно против бактерии и вируси със специфични бактерицидни UV лампи с озон. Уредите са закупени, с цел да се обезпечи по-голяма сигурност за здравето на чиновниците, които работят непрестанно с жители, допълват от Столичната община.

Въпреки изключителното състояние дневно през отдел „ Общински доходи " на регион " Витоша " да вземем за пример минават приблизително по 250 души, които заплащат локални налози и такси, или си вадят разнообразни информации и документи. Такъв е потокът от жители и през останалите 21 районни отдела в София.

Още в първите дни на рецесията с Covid-19 Столичната община обезпечи за чиновниците в данъчните отдели нужните дезифектанти и защитни средства. Лампите в допълнение унищожават бактериите и вирусите в цялото помещение. Те ще бъдат пускани по време на почивките на чиновниците, тъй като, до момента в който излъчват, в салона не трябва да има хора.

Освен тези ограничения към този момент се организират проучвания с бързи проби за Covid-19 на всички чиновници на дирекция „ Общински доходи ".

Броят на плащаните онлайн локални налози и такси в София се е нараснал от началото на рецесията с ковид. Въпреки това по-голямата част от столичани избират да заплащат локалните си налози и такси на каса или по банков път.

В седмицата преди Великден на каса са импортирани общо 1,9 млн. лева, а през интернет страницата на Столична община постъпленията са общо 142 800 лева

Както е известно, до 30 юни е продължен срокът за първата вноска на такса битови боклуци, както и 5% отстъпка при заплащане в цялостен размер на локалните налози за недвижими парцели и МПС. Независимо дали внасяте на части или изцяло локалните си отговорности, най-удобният и безвреден метод за заплащане, без очакване, е през портала на Столичната община.

Плащания могат да се вършат и през банки и финансови медиатори, с които Столична община има контракти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР