Късно вечерта на 14 юни 2015, заместник шерифите на окръг

...
Късно вечерта на 14 юни 2015, заместник шерифите на окръг
Коментари Харесай

Историята на Джипси Роуз Бланчард

Късно вечерта на 14 юни 2015, заместител шерифите на окръг Грийн, Мисури, намират тялото на Дий Дий Бланчард. Тя лежи по лице на леглото в спалнята в къщата си в предградията на Спрингфийлд, в локва от кръв. Дий Дий е прободена няколко пъти с нож. Няма и диря от щерка ѝ – Джипси Роуз, която страда от левкемия, астма, мускулна дистрофия и още няколко хронични болести и има умствения потенциал на седемгодишна, разследване на мозъчно увреждане поради преждевременното си раждане.

Съседите на Бланчард, които викат полицията, тъй като се тормозят поради фейсбук обява, направена по-рано вечерта, допускат, че Дий Дий може би е жертва на ликвидиране. Те също по този начин допускат, че щерка ѝ Джипси Роуз, чиято инвалидна количка, както и медикаментите за множеството ѝ болести, са към момента в къщата, е отвлечена и се намира в сериозна заплаха.

Полицията открива Джипси Роуз на идващия ден в Уисконсин, докъдето тя е пътувала с Никълъс Годежон – приятеля ѝ, с който се срещнали онлайн. Тя е жива и е добре, само че " нещата не постоянно са такива, каквито наподобяват ”, споделя шерифът на окръг Грийн.  Случаят провокира гняв у обществото.  Ярост, че някой може да се възползва от умствено повредено дете, до момента в който не се оказва, че Джипси Роуз е напълно обикновено момиче над 20 години, което е изцяло крепко и няма нито едно от болесттите, които майка ѝ твърди, че има.

По-късно по време на следствието се оказва, че някои от докторите, преглеждали Джипси в Спрингфийлд, както и в Ню Орлиънс, откъдето Джипси и майка ѝ се преместили, откакто домът им хипотетично бил отвеян от урагана Катрина, не са разкрили никакви доказателства за увреждания. В един от случаите докторът допуска, че майката страда от Синдром на Мюнхаузен, умствено разстройство водещо до това, че родител или аставник преувеличава или измисля болест на човек, за който се грижи, с цел да получи внимание и страдание.

Дий Дий трансформира леко името си, откакто фамилията ѝ, което е заподозряло, че е отровила мащехата си, се скарва с нея и поради метода, по който се отнася с Джипси Роуз. Въпреки това доста хора одобряват, че тя споделя истината и благотворителни организации ѝ обезпечават дом и доход, с цел да може да се грижи за щерка си.

Дий Дий, която страда от Синдром на Мюнхаузен, от самото начало кара Джипси да се преструва на неработоспособен и хронично болна и я подлага на изцяло непотребни интервенции и я тъпче с медикаменти, посредством което изцяло я управлява посредством душевен и физически тормоз.

Експертът  по Синдром на Мюнхаузен Марк Фелдман споделя, че това е първият подобен случай на тормоз, в който той продължава съвсем две десетилетия. Джипси Роуз пледира отговорна за ликвидиране втора степен и е наказана на 10 години затвор след къс развой през ноември 2018 година. Годежон е наказан на пожизнен затвор за убийтво първа степен. По случая са направени няколко документални кино лентата.

Ранни години и брак на Дий Дий Бланчард
Дий Дий Бланчард е родена с името Клодийн Питри в Чакабей, Луизиана, покрай Гълф Коуст, през 1967 година и живее със фамилията си покрай Голдън Медоу. Роднини си напомнят, че като дете тя понякога краде на дребно, постоянно се бунтува против престижа на родителите си и прави кавги, когато не получава, каквото желае. Като тийнейджърка, откакто приключва учебно заведение, работи като асистент здравна сестра. След гибелта ѝ някои родственици изричат съмнение, че е допустимо да е уморила майка си през 1997 година от апетит.

Когато е на 24 Дий Дий забременява от Род Бланчард, който по това време е на 17. Ражда щерка, която кръщава Джипси Роуз, тъй като тя харесва името Джипси, а Род е почитател на Guns’n’Roses, откъдето идва и Роуз. Малко преди да се роди Джипси, Дий Дий и Род се разделят, защото съгласно Род, той е осъзнал, че се е оженил за Дий Дий " по неверни аргументи ”. Въпреки напъните на Дий Дий да си го върне, той не желае да продължат връзката си и тя взима новородената си дъщеричка и отива да живее при фамилията си.

Детство
Боби Питри, племенникът на Клодийн, си спомня, че раждането на Джипси евентуално е било малко прибързано, което може би е довело до отклонения в развиването на черепа ѝ, само че също така не си спомня детето да е имало здравословни проблеми. Според Род, който към този миг към момента участва в живота на щерка си, Дий Дий убеждава докторите, че Джип (както фамилията ѝ я нарича) страда от сънна апнея и стартира да я води непрестанно по лечебни заведения, където, макар че са арестувани няколко пъти за през нощта и са правени десетки проучвания, лекарите не откриват и диря от сходно заболяване.

Въпреки това, споделя Род, Клодийн е изцяло уверена, че Джипси страда от голям брой болести, които тя отдава на неподозирано хромозомно разстройство.

Когато Джипси е на 7 или 8 години, Боби си спомня за лек случай, когато тя се вози на мотора на дядо си и леко катастрофира. Малката е с обелено коляно, което съгласно Клодийн е знак, че коляното ѝ ще има потребност от няколко интервенции, с цел да заздравее вярно и от този ден нататък Джипси е поставена в инвалидна количка, макар че е задоволително здрава, с цел да върви и коляното ѝ заздравява изцяло. След този случай Джипси посещава няколко пъти Параолимпийските игри. През 2001, когато Дий Дий твърди, че Джипси е на осем, тя е коронована за " Почетна кралица на градския церемониал на Крю ”, благотворително събитие, провеждано по време на Марди Гра в Ню Орлиънс.

След втори клас Джипси наподобява стопира да върви на учебно заведение, даже е допустимо това да се е случило и по-рано. Майка ѝ я образова у дома, поради " множеството ѝ болести, някои от които извънредно съществени ”. Джипси се научава да чете сама, четейки поредицата за Хари Потър.

Бащата на Джипси Род се дами наново, само че не и майка ѝ. Вместо това Дий Дий се мести с Джипси да живее при татко си и втората си майка, която по-късно твърди, че Дий Дий, приготвяйки храна за нея, я подправяла с отрова за мишки, което довело до хроничната ѝ болнавост в този интервал. По това време Дий Дий е задържана няколко пъти за дребни прегрешения, измежду които писане на невалидни чекове.

Дий Дий Бланчард
Когато фамилията ѝ стартира да ѝ желае сметка за това държание, както и за метода, по който се държи с Джипси, изразявайки съмнение за утежняването на здравето на втората ѝ майка, Дий Дий се изнася и отива да живее в Слайдел, без да каже на никого. Семейството ѝ даже не подозира къде се намират двете. Здравето на втората майка на Дий Дий се усъвършенства, откакто тя се изнася от вкъщи ѝ.

В Слайдел Дий Дий и Джипси живеят в общинско жилище и заплащат сметките си със обществени помощи, които са им отпуснати поради хипотетичните болести на Джипси. Повечето си време Дий Дий и Джипси прекарват в визити на разнообразни експерти, множеството в " Тулейн Медикъл Сентър " и Детската болница на Ню Орлийнс, търсейки терапия за заболяванията, от които Дий Дий твърди, че щерка ѝ страда. Сред тях към този момент са увреждания на слуха и зрението.

На Джипси е направена мускулна биопсия (което е извънредно мъчителна процедура) за определяне на мускулна дистрофия. Такава не е открита, само че Дий Дий продължава да твърди, че Джипси страда от това заболяване и я държи на инвалидна количка. Назначено е лекуване за останалите " болести ” на Джипси, откакто майка ѝ споделя на лекарите, че детето получава припадъци на няколко месеца. Джипси постоянно е водена в незабавното за незначителни здравословни проблеми като простуда.

Джипси с татко си Род
През 2005 година ураганът Катрина унищожава региона, в който живеят Дий Дий и Джипси и се постанова да се реалокират и да потърсят леговище в Ковингтън, където има условия за хора с увреждания. Дий Дий стартира да твърди, че медицинските документи, в това число и актът за раждане на Джипси са унищожени от урагана. Лекар в Оузаркс предлага двете да бъдат преместени в Мисури и идващия месец Дий Дий и Джипси са качени на самолета и преместени.

Научи повече за:   Джак Барън: Смърт в фамилията
Завръщане в Мисури
Отначало Дий Дий и Джипси живеят в къща чартърен в Аурора, в югозападната част на щата. По това време Джипси е удостоена със званието " Дете на годината ” на фондация " Олей ", организация, защитаваща правата на хора с хранителна тръба. През 2008 година на Дий Дий и Джипси е предоставена дребна къща от " Habitat for Humanity ”. Домът им има рампа за инвалидна количка и вана. Историята на самотната майка, отглеждаща болната си щерка след унищожителното наводняване след урагана Катрина, получава съществено  отразяване от локалните медии и обществото постоянно оказва помощ с парични средства и различен тип помощи на Дий Дий и Джипси.

Дъжд от щедрост се изсипва над майка и щерка. Те се възползват до дъно и даже в някои случаи, по време на разнообразни прегледи, отсядат в къщите на Роналд МакДоналд – финансирани от щедрост жилища, настаняващи заболели деца. В Мисури получават безвъзмездни самолетни билети, с цел да посетят експерти в Канзас Сити, гратис посещаване на Дисниленд и безвъзмездни предложения за бекстейдж-а на Миранда Ламбърт, където Джипси е снимана с певицата.

Всичко това е обезпечено от " Make a wish Foundation ", дружно с къщата, която населяват. Род Бланчард продължава да заплаща 1200 $ месечна прехрана на Джипси, а също така ѝ праща постоянно дарове и приказва с нея по телефона. По време на телефонно позвъняване за 18-ия рожден ден на Джипси Дий Дий предизвестява Род да не загатва на какъв брой години в действителност е тя, тъй като: " Джипси мисли, че е на 14 ”.

Род и втората му брачна половинка постоянно желаят да отдидат в Спрингфийлд, с цел да посетят Джипси, само че заради разнообразни аргументи Дий Дий постоянно трансформира проектите. Тя споделя на съседите си, че бащата на Джипси я е малтретирал, че е наркоман и пияч, който в никакъв случай не съумял да се помири със болесттите на Джипси и в никакъв случай не им изпраща пари.

Джипси, датата на фотографията е незнайна.
Много хора, срещали се с Джипси, са очаровани от нея. Ниският ѝ растеж (едва 150 см), съвсем беззъбата ѝ усмивка, големи очила и детски глас поддържат илюзията, че страда от голям брой болести и има проблеми в развиването, по тази причина всички имат вяра на Дий Дий. Джипси постоянно носи перуки или шапки, с цел да имитира типа на онкоболно дете, преминаващо през химиотерапия. Когато излизат от къщата, Дий Дий постоянно взима кислороден уред и хранителна тръба със себе си. Джипси е хранена със суплемент за деца с хранителна тръба даже откакто навършва 20.

Дий Дий постоянно употребява физическо принуждение, с цел да управлява щерка си, постоянно я държи за ръка пред хората. Всеки път, когато Джипси се опита  да спомене, че в действителност не е болна, или пък в случай че каже нещо, за което се допуска, че умствените ѝ качества са незадоволителни, тя си спомня, че майка ѝ ѝ стиска ръката извънредно мощно. Когато са сами, Дий Дий я бие постоянно – шамаросва я или я бие със окачалка за облекла.

Медицинските процедури не престават. Дий Дий взема решение, че Джипси се нуждае от интервенция на слюнчените жлези – първо те са обработени с ботокс, а по-късно и извадени, с цел да се управлява слюноотделянето, което Дий Дий твърди, че при Джипси е доста засилено. Джипси обаче има друго пояснение за лигавенето – майка ѝ го е провокирала посредством повърхностна анестезия, която води до апатия на венците. Това се случвало преди лекарските визитации. В ушите на детето са поставени тръби, с цел да се управляват хипотетичните ѝ безбройни ушни инфекции.

Подозрения в машинация
Бернардо Фластерщайн, детски невролог, който преглежда Джипси в Спрингфийлд, стартира да подозира, че диагнозата " мускулна дистрофия ” няма нищо общо с истината. Той предписва ЯМР и кръвни проучвания, които не откриват нищо абнормално. " Не виждам причина, заради която тя да не може да върви ”, споделя докторът на Дий Дий при още един обзор, на който предиздвикал Джипси да стане права и да стои по този начин.

Фластерщайн вижда и че Дий Дий не съумява да поддържа непрекъсната версия за болесттите на щерка си. Той се свързва с лекарите на Джипси в Ню Орлийнс и научава, че първата мускулна биопсия на Джипси е естествена, няма следи от мускулна дистрофия. Майка ѝ сама ѝ е сложила тази диагноза. Освен това се оказва, че здравното досие на Джипси напълно не е унищожено от урагана Катрина. Доктор Фластерщайн стартира да подозира, че Дий Дий страда от Синдром на Мюнхаузен. По някакъв метод Дий Дий съумява да се добере до записките на Фластерщайн и незабавно приключва визитите при него.

Джипси Роуз
Докторът не рапортува Дий Дий на обществените служби. Той твърди, че други лекари са го посъветвали да третира майка и щерка със " златни ръкавици ” и се съмнявал, че управляващите въобще ще му повярват. През 2009 година в полицията постъпва неизвестен сигнал за честата промяна на имената на Дий Дий Бланчард, както и за другите дати на раждане – нейната и на Джипси. Анонимният адресант на сигнала допуска, че Джипси въобще не е толкоз зле със здравете, колкото майка ѝ твърди.

Полицията прави посещаване на място, само че приема обяснението на Дий Дий, че някогашният ѝ брачен партньор е малтретирал детето и те се пробват да се скрият от него. Мнението на Род въобще не е потърсено, а и служителите на реда, виждайки Джипси, вземат решение, че тя несъмнено е умствено изостанала. Случаят е завършен.

Растящата самостоятелност на Джипси
Докато всички имат вяра, че Джипси е тийнейджърка, през 2010 година тя в действителност към този момент е възрастен човек и стартира да тества рестриктивните мерки, сложени ѝ от Дий Дий. Съседка си напомня случай от 2009 или 2010 година, в който Джипси се появила на вратата ѝ, без инвалидна количка и я помолила за транспорт до болница, в която трябвало да се срещне с момче, с което поддържала сантиментална връзка. Момчето било нападнато от група хора, осведомени с здравното досие на Джипси и смятащи, че той се възползва от умствено изостанало малолетно момиче.

В болничното заведение Джипси дава акт за раждане, в който е вписана същинската ѝ дата на раждане и доказващ, че е пълнолетна. Дий Дий отива в болничното заведение и декларира, че този акт за раждане е сбъркан, тъй като е ваден след унищожаването на документите на Джипси след урагана Катрина. Тя им дава " същинския ” акт за раждане на момичето и Джипси е принудена от майка си да се извини на личния състав на болничното заведение.

През 2001 година Джипси стартира да посещава конвенции на  тема научна фантастика и фентъзи, защото там може да се слее с тълпата, макар че е на инвалидна количка. Понякога се облича с костюми. През 2011 година тя прави нещо, което може да се одобри за опит за бягство, след което обаче е открита от майка си в хотелска стая с мъж, с който се е срещнала онлайн.

Дий Дий и Джипси
Дий Дий още веднъж размахва акта за раждане с подправената дата и заплашва да повика полицията. Джипси споделя по какъв начин след този случай майка ѝ размазала компютъра ѝ с чук и заплашила да направи същото с пръстите ѝ, в случай че опита още веднъж да избяга. След този случай Дий Дий стартира да връзва щерка си за леглото. Първото наказване от този вид е двуседмично. Освен това Дий Дий споделя на щерка си, че е попълнила полицейски отчет, в който ясно е показала, че Джипси е умствено изостанала, което предиздвикало Джипси да има вяра, че даже да отиде в полицията и да опише всичко, никой няма да ѝ повярва.

Джипси продължава да употребява интернет, само че скрито от майка си, откакто тя си легне, с цел да избегне кавги и санкции. Около 2012 година се среща онлайн с Никълъс Годежон, мъж на нейната възраст. Той живее в Биг Бенд, Уисконсин и двамата се срещат в група на необвързани християни. Facebook страница от същата година, с имената на двамата, демонстрира, че статусът им е " обвързани ”. Годежон също като Джипси има проблеми. Той има престъпно досие за ексхибиционизъм, страда от умствено разстройство – диссоциативно разстройство на идентичността или аутизъм.

Научи повече за:   Семейна " чест " 2: Убийството на Шафилия Ахмед
През 2014 година Джипси се сприятелява с Елия Удманси, по това време 23-годишна. Елия не подозира, че Джипси на възраст е колкото нея и споделя, че се е считала за " по-голяма сестра ” на момичето. Джипси споделя с Елия, че тя и Никълъс възнамеряват да избягат и че даже са избрали имена на бъдещите си деца. Джипси има 5 разнообразни Facebook акаунта и постоянно флиртува с Никълъс, от време на време си приказват за БДСМ, което по-късно тя твърди, че било по негово предпочитание.

Елия се пробва да разубеди Джипси от концепцията да избяга с Никълъс, тъй като към момента си мисли, че момичето е малолетно и че Никълъс се възползва от нея. Но Удмънси не приема съществено тези проекти, счита ги за " мечти и фантазии, които надали в миналото ще се осъществен ”. Въпреки напъните на Дий Дий да ограничи достъпа на Джипси до интернет, тя съумява да избегне контрола на майка си в това отношение. Елия Удмънси от време на време обезпечава на Джипси достъп до интернет.

Ник, Джипси и Дий Дий
През идната година Джипси урежда и заплаща визитата на Годежон до Спрингфийлд, с цел да се срещне с нея и майка ѝ.Той трябвало " инцидентно ” да се запознае с тях по време на театрално зрелище. Двете щели да носят костюми и откакто се запознаел с майка ѝ, тя щяла да го хареса и да разреши на щерка си да има връзка с него. Но незабавно откакто се срещнали, Ник споделя, че Джипси го замъкнала към тоалетната, където правили секс. Дий Дий се срещнала с Ник, само че казвала за него, че е " злокобен ”. Двамата с Джипси обаче траяли връзката си онлайн и почнали да сформират проект да се оттърват от Дий Дий.

Убийство
През юни 2015 година Годежон се върнал в Спрингфийлд. Джипси и Дий Дий били на обзор при доктор. След като се връщат и Дий Дий си ляга да спи, Джипси пуска Ник в къщата, дава му тиксо, ръкавици и нож, с който да убие майка ѝ. По- късно тя ще каже, че не е мислела, че Ник е кадърен да го направи.

Годежон подрежда на Джипси да се скрие в банята и да запуши ушите си, с цел да не може да чуе по какъв начин майка ѝ умира. След това отива в спалнята и намушква Дий Дий няколко пъти, до момента в който тя спи.

След гибелта на Дий Дий двамата вършат секс в стаята на Джипси. После взимат 4000 $ в брой и отсядат в мотел, наоколо до Спрингфийлд. Двамата остават там няколко дни, до момента в който възнамеряват идващия си ход. Заснети са на няколко охранителни камери в супермаркети в региона. Джипси споделя, че в оня миг си е мислела, че двамата към този момент са се измъкнали.

Джипси и Ник изпращат по пощата до дома на Ник оръжието на убийството, с цел да избегнат вероятността да бъдат хванати с него, след което хващат рейс до Уисконсин от автогарата " Грейхаунд ". През цялото време Джипси носи руса перука и върви без непозната помощ.

Следобед на 14 юни, по молба на Джипси, Ник употребява телефона си, с цел да пусне два статуса от акаунта на Дий Дий (всъщност акаунтът е общ и се споделя " ДийДжип Бланчард " ) във Facebook, с цел да може полицията да откри тялото. Статусът гласи: " Кучката е мъртва ”. Следва коментар, 17 минути по-късно, от хипотетичният палач, твърдящ, че е умъртвил Дий Дий и изнасилил Джипси. Джипси по това време се е тревожила, че са минали няколко дни от убийството, а тялото към момента не е намерено и по тази причина е предиздвикала Ник да пусне статуса и коментара, с цел да може полицията да открие тялото на майка ѝ.

Статусът във Facebook  и коментарът под него.
Разследване и арест
Приятелите на Бланчард незабавно дават отговор на поста във Facebook, реагиращи, че този език е нехарактерен за Дий Дий, питащи дали не гледа някакъв филм или дали акаунтът не е хакнат. След коментара, се плашат задоволително, с цел да стартират да звънят на Дий Дий и откакто никой не дава отговор на телефонните позвънявания, няколко индивида отиват до къщата.

Въпреки че са наясно, че Дий Дий и Джипси постоянно пътуват за прегледи, приятелите на Бланчард виждат, че колата на Дий Дий, модифицирана, с цел да може да се качва инвалидната количка на Джипси, си е там, което означавало, че е доста малко евентуално двете да са отвън града. Никой не дава отговор на повикванията им, никой не отваря вратата и по тази причина хората викат полиция. Когато служителите на реда идват, се постанова да изчакат да бъде издадена заповед за обиск, преди да влязат в къщата, само че позволяват на един от съседите да се покатери през прозорец, с цел да види какво става в къщата. Всичко в дома е безшумно, количката на Джипси към момента е там.

Леглото на Дий Дий, в което е убита
Когато заповедта за обиск идва, полицията влиза в къщата и намира тялото на Дий Дий. Веднага е направена " GoFundMe " страница, в която се събират средства за погребението на Дий Дий и евентуално за погребението на Джипси. Всички които познават Дий Дий и Джипси се опасяват от най-лошото – че Джипси е отвлечена и даже да не е засегната, няма да може да оцелее без инвалидната си количка, хранителната тръба и кислородната си маска.

Шкафът с медикаменти в дома на Бланчард
Елия Удманси, която е измежду първите, събрали се на поляната пред дома на Джипси, споделя на полицията за Джипси и онлайн приятеля ѝ. Тя им демонстрира логове, които е запазила, които демонстрират името му. Чрез тази информация полицията изисква от Facebook да проследят IP адреса, от който са направени постът и коментарът в акаунта на Дий Дий и Джипси. Оказва се, че IP адресът е основан в Уисконсин. На идващия ден полицията в окръг Уаукеша нахлува в дома на Годежон в Биг Бенд. Ник и Джипси се предават и са задържани по обвиняване в ликвидиране и въоръжено нахлуване.

Новината, че Джипси е добре е посрещната с облекчение в Спрингфийлд, където тя и Ник са екстрадирани и арестувани. Гаранцията им е един милион $. Когато афишира новината, шерифър на окръг Грийн Джим Арнот предизвестява, че: " Нещата не постоянно са такива, каквито наподобяват ”. Медиите в Спрингфийлд скоро популяризират истината за Бланчард – че Джипси в никакъв случай не е била болна, че може да върви и че майка ѝ я е карала да се преструва и я е подлагала на физически и душевен тормоз, с цел да я управлява. Арнот моли хората да не подаряват никакви средства на фамилията, до момента в който не се разбере същинският размер на измамата.

Съдебни процеси
След като излиза наяве по какъв начин Дий Дий се е отнасяла с Джипси през всичките тези години, съжалението към нея като жертва на тормоз нараства. Обвинението в ликвидиране първа степен може да ѝ донесе смъртно наказване или пожизнен затвор без право на подмяна съгласно закона в Мисури, само че щатският прокурор Дан Патерсън афишира, че няма да пледира за сходно наказване за никой от двамата предвид на събитията, които назовава " невероятни ”.

След като се снабдява с здравното досие на Джипси от Луизиана, юристът на Джипси пледира за извънсъдебно съглашение с присъда за ликвидиране втора степен за Джипси. Тя е толкоз недохранена, че за разлика от множеството му клиенти, които отслабвали в пандиза, Джипси качва 6 кг. През юли 2015 година тя приема извънсъдебно съглашение и присъда от 10 години затвор.

Ник към момента е застрашен от доста по-сурова присъда, защото точно той е физическият палач на Дий Дий. Споразумението на Джипси не изисква тя да свидетелства против Ник. През януари 2017 година неговият развой е отсрочен, тъй като прокурорът изисква психиатрична експертиза. Адвокатите му настояват, че коефициентът му на просветеност, който е едвам 82, както и умственото му разстройство от аутистичния набор, допускат понижен потенциал.

През декември 2017 година съдията дефинира процесът да се организира през ноември 2018 година Прокурорът твърди, че Ник е възнамерявал убийството към година, до момента в който юристите му оспорват това изказване с аргумента, че Джипси е тази, която е инициирала убийството и Ник, който елементарно се подвежда, е направил каквото тя желае, тъй като е бил влюбен в нея. На идващия ден прокурорът демонстрира текстовите известия сред двамата, цялостни със полово наличие. В тези известия разискват убийството на Дий Дий и наподобява се обръщат един към различен като към няколко персони. На процеса е показано и видео от разпита на Ник, в което той признава убийството.

Научи повече за:   Вайълет Бърлинг: Акордеонът на мъченията
На третия ден Джипси свидетелства. Тя споделя, че в действителност е предложила на Ник да убие майка ѝ, с цел да спре издевателството, на който е била подлагана в течение на доста години. Свидетелства и че е обмисляла да забременее от него с вярата, че майка ѝ, щом осъзнае, че Джипси носи детето му, ще го одобри. Тя открадва бебешки дрешки от " Уолмарт ", с цел да може когато се срещне с Ник, да решат кой тъкмо проект да следват. Но споделя, че Ник въобще не е бил склонен с проекта за бебето.

След четири дни правосъдното жури се събира, с цел да реши дали Ник е отговорен. След към два часа разискване те го намират за отговорен в ликвидиране първа степен и въоръжено нахлуване.

През февруари 2019 година Ник е наказан на пожизнен затвор, единствената допустима присъда, откакто прокурорът се отхвърля да желае смъртно наказване. Ник моли съдията Дейвид Джоунс за състрадание при присъдата за въоръжено нахлуване, която може да му донесе минимално наказване от 3 години, тъй като бил " бясно влюбен ” в Джипси. Той получава 25 години по това обвиняване, които да лежи редом с доживотната присъда.

Джоунс отхвърля молбата на юриста на Ник Деуайн Пери за нов развой. Пери счита, че показанията на Ник, че е считал да изнасили Дий Дий в нощта на убийството значат, че той е умствено изостанал и не е трябвало журито да ги взима под внимание при разискването на присъдата. Джоунс стимулира отхвърли си с това, че при обжалване, съдът може да вземе това под внимание.

Равносметка и реакции
Общността
Съседите, които постоянно са се грижили за майката и дъщерята, дълго обмислят това, че са били излъгани. Елия Удманси, чиито показания за връзката на Джипси и Ник водят до ареста на двамата, споделя, че е плакала доста, не вярвайки, че Джипси в никакъв случай не е била болна или неработоспособен. Майката на Елия си спомня, че всички са приемали изказванията на Дий Дий за многочислените заболявания на Джипси без да търсят доказателства и без да задават въпроси. Тя се чуди дали пък Дий Дий и Джипси не са се подигравали на наивитета на съседите си.

Ким Бланчард (не е роднина), която се обажда в полицията вечерта преди да открият тялото на Дий Дий, споделя: " В какво съм вярвала? Как може да съм била толкоз глупава? ”. Въпреки всичко 60 индивида отиват на бдението за Дий Дий в Спрингфийлд, проведено ден откакто тялото ѝ е намерено.

Семейството
Семейството на Дий Дий в Луизиана, което се конфронтира с нея поради отношението ѝ към Джипси години по-рано, не съжалява за гибелта ѝ. Баща ѝ, втората ѝ майка и племенникът ѝ, които споделят обстоятелства за действителното здравословно положение на Джипси, споделят, че Дий Дий заслужава ориста си и Джипси към този момент е била осъдена прекомерно сурово. Никой от тях не заплаща за погребението на Дий Дий и не прибират прахта ѝ.

Бащата на Джипси Род Бланчард и втората му брачна половинка са по-меки в рецензиите си. Той споделя, че евентуално всичко е стартирало като машинация, а след това е било доста мъчно да се измъкнат от нея. Двамата посещават Джипси постоянно в пандиза и Род споделя, че е плакал от благополучие, когато видял видео от съда, където Джипси върви сама

Джипси
" Чувствам се по-свободна в пандиза, в сравнение с когато живеех с майка си. Защото в този момент ми е разрешено да пребивавам като естествена жена ”, споделя Джипси в изявление на 4 януари 2018 година

Джипси, която сега излежава присъдата си в пандиза " Чиликоте ", не беседва с медиите преди присъдата си. Когато стартира да дава изявленията, споделя на репортера Мишел Дийн, че е имала опция да изследва какво съставлява Синдромът на Мюнхаузен и че майка ѝ е имала всички признаци на това заболяване. Нейното мнение е: " Тя би била съвършената майка за някого, който е в действителност болен ”.

Джипси излежава присъдата си в пандиза " Чиликоте "
Тя има вяра, че изказванието на Дий Дий, че тя има рак, даже когато е можела да върви, да се храни независимо, е карало Дий Дий да бръсне главата ѝ, с цел да си мислят хората, че е в действителност болна. Надявала, че докторите ще видят истината, че някой ще направи нещо и е ядосана на всички, с изключение на на Фластерщайн, че никой не е направил нищо.

Когато Дийн ѝ задава въпроса, какво я е предиздвикало да желае да избяга, Джипси си напомня случая от 2011 година, когато осъзнава, че не ѝ е разрешено даже да има другари на своята възраст. Тя приема, че е направила закононарушение и че би трябвало да бъде осъдена, само че се усеща по-свободна в пандиза, в сравнение с когато е живяла с майка си. След като бъде освободена Джипси се надява да оказва помощ на други жертви на тормоз.

Жертвите на тормоз на лица, страдащи от Синдрома на Мюнхаузен постоянно заобикалят лекари и лечебни заведения и имат съществени усложнения да се доверят на някого. Според фамилията на Джипси тя също понякога демонстрира черти на социопатично държание, също като майка си, която през по-голямата част от живота ѝ е била единственият ѝ модел за подражателство.

" Тя към този момент е психично обременена и ще има потребност от доста помощ и поддръжка ”, споделя лекар Фелдман. Той също по този начин счита, че Джипси страда и от посттравматично стресово разстройство.

Медицинската общественост
Доктор Фластерщайн, детският невролог, който първи дава мнение, че Джипси е изцяло способна да върви сама и написва, че съгласно него Дий Дий страда от Синдром на Мюнхаузен, споделя, че това е едвам вторият подобен случай, с който се е сблъсквал. Той научава че Дий Дий е убита от Джипси и приятеля ѝ през 2015 година, когато здравна сестра му изпраща историята по имейл. " Горката Джипси ”, споделя той. " Тя страда през всичките тези години без причина ”. Доктор Фластерщайн споделя на Дийн, че му се желае да е имало какво още да направи.

Въпреки че публично Дий Дий няма по какъв начин да бъде диагностицирана със Синдром на Мюнхаузен, защото е мъртва, лекар Фелдман споделя, че може с убеденост да съобщи, че е страдала от това разстройство и мнението му се базира на това, което знае за случая.

Филми

НВО излъчва документалния филм " Мама, мъртва и обичана ” (Mommy dead and dearest).

Телевизия
Доктор Фил прави изявление с Джипси Роуз, епизодът се споделя " Мама знае най-добре ”. В епизода са интервюирани и Род и Кристи Бланчард. Излъчва се на 21.11.2017

АВС също прави изявление с Джипси за програмата " Добро утро, Америка ”. То се излъчва на 05.01.2018. По-късно същия ден е излъчен и епизод на 20/20 на същата телевизия по случая, който включва и изявление с Ник Годежон.

Investigation Discovery прави предаване за случая, излъчено на 29.01.2018. Същата телевизия прави и документален филм, който се споделя " Отмъщението на Джипси ” (Gypsy’s revenge). Джипси е интервюирана в пандиза. Премиерата е на 06.11.2018

" Обичам те до гибел ” (Love You to Death) е драматизация по случая. В ролята на Дий Дий е Марша Гей Хардън. Емили Скегс играе Джипси.

През 2018 каналът " Хулу " афишира, че прави сериал по случая, с име " Действието ” (The Act). В ролята на Джипси е Джоуи Кинг, а в Дий Дий се превъплъщава Патриша Аркет.

Източници: wikipedia.org, bustle.com, abcnews.go.com, Investigation Discovery
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР