Къщата на канадския олимпийски отбор на игрите в ПьонгЧанг`18 (на

...
Къщата на канадския олимпийски отбор на игрите в ПьонгЧанг`18 (на
Коментари Харесай

Канадският олимпийски комитет приюти ЛГБТ фенове и спортисти в своята къща в ПьонгЧанг`18

Къщата на канадския олимпийски тим на игрите в ПьонгЧанг`18 (на снимката) ще бъде по съвместителство и т.нар Прайд къща (Pride House), разгласи канадският олимпийски комитет (СОС) при откриването й през вчерашния ден. Така за първи път в спортната история мястото за събирания и срещи на спортисти и почитатели от ЛГБТ обществото, публично е обвързвано с някой народен олимпийски комитет - в тази ситуация COC. Това е и първата Прайд къща в Азия.

Партньорството сред COC и организацията Pride House International е от 8 години. В резултат бе отворена първата в спортната история Прайд къща по време на зимните игри във Ванкувър`10. Оттогава такива места за събиране на хора с нетрадиционна полова ориентировка бяха отваряни на огромни спортни събития, като летните игри в Лондон`12 и Рио`16, на Панамериканските игри в Торонто през 2015 година, и в Глазгоу, по време на Игрите на Британската общественост през 2014-а. Никога обаче тези места не са били публично под егидата на спортна организация, както в този момент стана с СОС.

" Канадският олимпийски комитет стои зад разнообразието в международния спорт - съобщи Крис Оувърхолт, изп.-директор и общоприет секретар на СОС. - Ние осъзнаваме, че разнообразието е нашата най-голяма мощ. Чрез семейството на Прайд къщата в канадската олимпийска къща, ние още по-горещо приветстваме всички, от всяка точка на света, да бъдат олимпийци. Олимпийският отбор на Канада е горделив да одобри в своята къща разнообразието, чийто знак е на нейната входна врата, като одобрение към всички, осъзнаващи, че като отбор ние сме по-силни, когато означаваме дружно нашите разлики ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР