Къщата музей на Баба Ванга в Петрич става на 10

...
Къщата музей на Баба Ванга в Петрич става на 10
Коментари Харесай

Нова експозиция в къщата музей на Баба Ванга в Петрич

Къщата музей на Баба Ванга в Петрич става на 10 години. По този мотив в дома ѝ подредиха непоказвани досега движимости. Новата експозиция включва няколко чанти, обувки и рокли на пророчицата. Екипът в къщата-музей пък по своя самодейност и със лични средства са закупили светлодиодни ленти за някои от витрините в къщата.

Петрич

Повечето хора не знаят, че Баба Ванга е живяла тук до края на земния си път, тъй като свързват името й най-вече с местността Рупите, където всеки ден е отивала и е пособия на стотици хора. Къщата в Петрич има 10 пространства, две от които са имали по-особена роля.
Петрана Попкочева, екскурзовод в къщата музей на Баба Ванга: „ Това е молитвената стая или така наречен дребен параклис и битовата стая, в която Ванга е приемала гости с цели осем книги за усещания. Осмата сега се написа.
Тези книги носят парченце от доста и разнообразни човешки ориси. Семейство Минови от Мездра също записаха своята.
Христинка Минова: 20.24 „ 2001 година имаме дете и след него искахме да имаме още едно дете. Поради здравословни аргументи обаче лекарите ми споделиха, че това не е допустимо да се случи. И когато пристигнах тук командировка взех решение да посетя къщата музей на Баба Ванга. През 2009 година март месец се роди нашата втора щерка, която ни направи безпределно щастливи и по тази причина взехме решение да дойдем, да благодарим на иконата, на силата, която ни оказа помощ да имаме още едно дете.. ”
Всеки ден къщата музей на Баба Ванга се посещава от десетки туристи. Идват освен българи, само че и доста руснаци и гърци. През предходната година броят посетителите е над 12 хиляди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР