Къща се подпали и изгоря във варненският квартал Аспарухово през

...
Къща се подпали и изгоря във варненският квартал Аспарухово през
Коментари Харесай

Изгоря къща в Аспарухово, жена е в болница с 40% изгаряне

Къща се подпали и изгоря във варненският квартал " Аспарухово " през нощта на 13 ноември, съобщи кореспондент на ДНЕС+.

Около 03:00 ч. през нощта се чува тон, наподобяващ гърмеж, след което огънят обгръща остарялата къща, в която живеят 80-годишен мъж и 77- годишна жена.

Сигнал на 112 е подаден 5 мин. по-късно, само че макар навременната интервенция на Пожарна сигурност, къщата е съвсем изцяло изгоряла от вътрешната страна, а има и съществени нарушавания по покривната структура.

По данни на полицията, пожарът е тръгнал от газова бутилка или котлон, който е изпускал газ.

По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът и дамата са водели клошарски метод на живот, а къщата е била цялостна с доста движимости. По показания на съседи, двамата постоянно са ровели из контейнерите за боклук и са събирали разнообразни движимости.

Къщата е съсобственост на 80-годишният мъж. По негови пояснения, той е спял, а бутилкатата, която е гръмнала е изпускала газ и преди случая. Но какво е правила дамата с бутилката в този час на нощта, той не можа да изясни пред кореспондент на ДНЕС+.

Човекът е със голям брой болести, измежду които и психологично, настояват съседи и този факт в допълнение затруднява полицията, търсейки информация по отношение на по какъв начин се е стигнало до възпламеняването на бутилката.

Жената е от съветски или украински генезис, само че с българско поданство. Настанена е в болница с 40 % изгаряне и обгазяване. По думите на съседи, мъжът и дамата доста постоянно са имали спорове, и разприте им постоянно се чували край къщата, защото тя се намира на основно място.

Причините за пожара към момента се обясняват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР